Ministar primio nagrađene studente Pravnog fakulteta tanjug

Objavljeno: 11.05.2022. 13:44 Izmenjeno: 11.05.2022. 13:44

Ministar je rekao da je ponosan što imamo mlade ljude koji postižu izuzetne rezultate na svetskim takmičenjima.

 

foto tanjug

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su osvojili drugo mesto u pisanju tužbe u finalu takmičenja Međunarodne trgovinske arbitraže u Beču i tako iza sebe ostavili čuvene univerzitete, kao što su Harvard, Jejl, Kembridž.

U timu Pravnog fakulteta iz Beograda bilo je 11 studenata četvrte godine i master studija i to su Anja Karadžić, Dunja Tomašević, Nina Mitrović, Nina Pejić, Luka Milošević, Luka Stojilković, Jovan Bećerić, Željko Loci, Dušan Jablan, Vukašin Stanković i Zoran Kobal, a predvodila ih je profesorka Arbitražnog i međunarodnog trgovinskog prava prof. dr Milena Ðorđević, koja već dve decenije uspešno vodi studentske timove.

„Uveren sam da su nagrade rezultat velikog ličnog truda i zalaganja i vas samih i vaših profesora. Hvala vam na predstavljanju akademske zajednice Srbije. Pokazali ste da Srbija može da računa na svoju mladost i znanje,“ rekao je Ružić i poželeo im mnogo uspeha tokom studija i budućih karijera.

Studenti iz tima Pravnog fakulteta naveli su da je učešće na takmičenju privilegija, jer mu prethodi stroga selekcija, pošto u tim ulazi samo desetak studenata Pravnog koji svake godine upiše 1.400 brucoša.

Profesorka Ðorđević istakla je da Pravni fakultet učestvuje na brojnim stručnim takmičenjima, gde se od studenata očekuje da pripreme pisane podneske i da argumentaciju izlože pred sudijama koje ocenjuju kvalitet besedničkih veština i kvalitet iznetih argumenata.

Doodala je da je uspeh na takmičenju u Beču značajan za naš Univerzitet i celu akademsku zajednicu u Srbiji.

Inače, u konkurenciji je bilo 365 svetskih fakulteta sa više od 2.500 studenta i oko 1.000 arbitara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana