Ministar Milićević sa učesnicima Matematičke olimpijade studio b

Objavljeno: 19.07.2023. 11:41 Izmenjeno: 19.07.2023. 11:41

Ministar Milićević uričio je prigodne poklone učenicima takmičarima i profesorima.

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević primio je  učenike koji su osvojili medalje na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja je održana od 2. do 13. jula u Japanu i čestitao im na postignutom uspehu.

 

„Čestitam vam na ovom izuzetnom uspehu, koji je rezultat vašeg rada i angažovanja, ali i rada vaših profesora. Ponosni smo na rezulate koje ste ostvarili. Želim vam da i ubuduće osvajate medalje i ostvarujete zapažene rezultate na takmičenjima znanja u najvećoj međunarodnoj konkurenciji“, rekao je Milićević.

 

On je istakao da je velika čast biti u društvu talentovanih učenika, koji na najbolji način promovišu svoje škole i svoju zemlju.

On je izrazio zahvalnost i čestitao na ostvarenom uspehu i rukovodiocima tima Republike Srbije dr Miljanu Kneževiću sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Teodoru fon Burgu iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Ministar Milićević uričio je prigodne poklone učenicima takmičarima i profesorima.

 

Srebrnu medalju osvojio je Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, dok su bronzane medalje osvojili Aleksandar Višnjić i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Andrija Živadinović, učenik Gimnazije „Svetozar Marković” u Nišu.

 

Pohvalama su nagrađeni Vukašin Pantelić i Gvozden Lapčević, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana