Ministar Gašić održao kolegijum o rezultatima rada policije u poslednjih šest meseci tanjug

Objavljeno: 14.05.2023. 09:10 Izmenjeno: 14.05.2023. 09:10

Posebna analiza odnosila se na međunarodnu akciju kojom je razbijen balkanski kartel i uhapšeni najveći narko-dileri, a zaplenjena je i velika količina droge, milionski iznos novca, kao i velika količina oružja i u kojoj su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova još jednom potvrdili kao pouzdan partner u saradnji sa međunarodnim policijskim organizacijama.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je kolegijum u sedištu Ministarstva, na kojem su analizirani rezultati i postupanja policije u proteklih šest meseci, ali i razmatrani konkretni koraci i zadaci na očuvanju bezbednosti Srbije, svih njenih građana, a posebno dece. Kolegijumu su prisustvovali rukovodioci svih organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Direkcije policije, kao i načelnici svih policijskih uprava u Srbiji, saopšteno je iz MUP-a. Posebno su analizirani izveštaji o postupanju policije i preduzetim radnjama i merama u vezi sa zločinima koji su počinjeni u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, u kojima je tragično nastradalo 17 osoba i koji su pogodili celu zemlju. Zaključeno je da su preduzete mere sa ciljem povećanja bezbednosti u školama pokazale rezultate i još jednom potvrđeno da će školski policajci, u svih 1.800 škola u Srbiji, biti prisutni sve vreme do kraja tekuće školske godine, a da će ta praksa biti nastavljena i tokom sledeće. U skladu sa merama Vlade Srbije dat je nalog za hitan prijem novih 1.200 policajaca i sve službe Ministarstva su započele radnje kako bi proces osnovne policijske obuke i prijema otpočeo što pre. Analizirajući stanje bezbednosti, preduzete akcije, postupanja, kao i radove na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova, koje su rukovodioci podneli, utvrđeno je da je policija sprovela niz akcija kojima je sprečena distribucija velike količine narkotika na srpskim ulicama, kao i oružja. Ministar je istakao i jednomesečni rok za predaju nelegalnog oružja, koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo i konstatovano je da je odziv građana ovoj akciji izuzetno dobar, što govori o povećanju poverenja u policiju, ali i o podizanju svesti građana o opasnostima do kojih dovodi nelegalno posedovanje oružja. Posebna analiza odnosila se na međunarodnu akciju kojom je razbijen balkanski kartel i uhapšeni najveći narko-dileri, a zaplenjena je i velika količina droge, milionski iznos novca, kao i velika količina oružja i u kojoj su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova još jednom potvrdili kao pouzdan partner u saradnji sa međunarodnim policijskim organizacijama. Ministar je ukazao da borba protiv organizovanog kriminala mora da bude nastavljena istim intenzitetom i da srpska policija ne sme da dozvoli da kriminalne bande ugroze bezbednost Srbije. Konstatovano je da je stupio na snagu Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je rezultat planskog sagledavanja potreba i detaljno planiranih obaveza i aktivnosti MUP-a, da je cilj postizanje što boljih dugoročnih rezultata, uz maksimalno poštovanje prava zaposlenih, kao i pravedne raspodele radnih mesta, a sve u cilju efikasnije zaštite svih građana Republike Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić prisustvovaće  prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koja su od 8. maja građani predali policijskim stanicama. Kako je saopšteno je iz MUP-a, predviđeno je da prikaz prikupljenog oružja bude održan u mestu Duvanište, nedaleko od Smedereva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 13°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana