Miličković: Stefanovića napada medijsko-politička mašinerija Tanjug

Objavljeno: 16.10.2019. 21:32 Izmenjeno: 16.10.2019. 21:32

Ovakvi navodi nisu samo zlonamerni, već i nanose direktnu štetu svim zaposlenima u odbrambenoj industriji Srbije, jer narušavaju izvozne potencijale naše zemlje, smatra potpredsednik Gradskog odbora Beograd SNS Milosav Miličković.

Potpredsednik Gradskog odbora Beograd SNS Milosav Miličković ocenio je  da medijsko-politička mašinerija nastavlja najbrutalnije napade na ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića samo zato što ne mogu da prihvate činjenicu da je, predvodeći srpsku delegaciju na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu, uspeo da spreči prijem takozvanog Kosova u ovu policijsku organizaciju.

Jučerašnji i današnji medijski istupi predstavnika Saveza za Srbiju i pojedinih domaćih i inostranih navodnih istraživačkih novinara, pokazuju jasnu uznemirenost dela srpske opozicije i njima podređenih novinara, jer su se očigledno nadali drugačijem ishodu u Santjagu i prijemu takozvanog Kosova u Interpol, saopštio je Miličkovć.

Navodi da, uprkos činjenici da su i Ministarstvo odbrane i preduzeće „Krušik“ više puta demantovali iznete tvrdnje domaćih i stranih istraživačkih novinara, kao i pojedinih predstavnika Saveza za Srbiju, to ih nije sprečilo da još jednom ponove laži koje su već demantovane.

„Republika Srbija nema apsolutno nikakve veze sa izvozom oružja u Jemen. To su i Ministarstvo odbrane i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija jasno demantovali, ali to nije dovoljno bugarskoj navodnoj istraživačici da prestane sa plasiranjem neistina“, kaže on.

Čak pokušava, navodi Mličković, da to potkrepi suludim objašnjenjem – „dokumentacija je jedna stvar i nije dovoljna da bi dokazala da Srbija poštuje međunarodno pravo. U zvaničnim dokumentima kupac je Saudijska Arabija“.

Miličković pita a šta je onda to relevantno u odnosu na zvaničnu dokumentaciju koja pokazuje kome je Srbija prodala oružje.

Uprkos i ranijem demantiju preduzeća „Krušik“, ukazuje on, bugarska novinarka se i dalje drži lažne teze kako je preduzeće „GIM“ imalo povoljniji položaj u odnosu na firmu „Jugoimport SDPR“.

„Radi istinitog informisanja javnosti podsećam da je “Krušik” još pre mesec dana saopštio da je preduzeću GIM isporučivao municiju kraćeg dometa i sa slabijim punjenjem u odnosu na onu koju su prodavali “Jugoimport SDPR”. Sasvim je logično da cena različitih proizvoda ne može biti ista, ali to dotičnoj novinarki očigledno promaklo prilikom prevođenja na bugarski jezik“, naveo je funkcioner SNS.

Još jednom podseća javnost i da otac Nebojše Stefanovića nije vlasnik preduzeća GIM, niti je ikada učestvovao u izvozu oružja, što vajna novinarka pokušava da mu stavi na teret lažnim optužbama.

„I ma koliko se saveznici i istraživači Dragana Ðilasa trudili da, lažima o ministru Stefanoviću i njegovoj porodici, ospore njegovu borbu u Interpolu i rezultate koje postiže policija poslednjih godina, građani Srbije znaju da ministar Stefanović i Ministarstvo unutrašnjih poslova rade isključivo u njihovom interesu“, zaključio je Miličković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana