Međunarodni dan volontera studio b

Objavljeno: 05.12.2023. 09:27 Izmenjeno: 05.12.2023. 09:27

Na današnji dan slavimo i pozdravljamo naše volontere koji ulažu svoje vreme, znanje i svoj rad pomažući svima kojima je pomoć potrebna, koji neguju osnovne principe društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i time čine našu Zemlju boljim i humanijim mestom za život. Oni pomažu zaboravljenima, povređenima, usamljenima, donose utehu onima koji pate i zato […]

Na današnji dan slavimo i pozdravljamo naše volontere koji ulažu svoje vreme, znanje i svoj rad pomažući svima kojima je pomoć potrebna, koji neguju osnovne principe društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i time čine našu Zemlju boljim i humanijim mestom za život. Oni pomažu zaboravljenima, povređenima, usamljenima, donose utehu onima koji pate i zato je ovogodišnji slogan kojim obeležavamo Međunarodni dan volontera „nada“.

Crveni krst je najveća i najstarija humanitarna organizacija na svetu, a naši volonteri predstavljaju našu najveću snagu. Volonteri su oslonac mnogima, oni donose nadu. Porodica volontera društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca broji preko 16 miliona članova. U ovoj grupi dobrovoljaca značajan deo čini mreža volontera Crvenog krsta Srbije i svih organizacija Crvenog krsta u Srbiji.

Crveni krst Srbije ponosan je što neguje dobrovoljnost i humanost kroz aktivnosti svojih 60 000 volontera među kojima ima po godinama i po duhu mladih, onih koji su se tek zarazili klicom dobročinstva, kao i onih koji su radu u Crvenom krstu posvetili decenije, koji su i svojoj deci pokazali lepote puta volonterskog angažovanja i poveli ih njime. Oni su pružali utehu, brinuli o deci, starima, bolesnima, oni su edukovali, spasavali, davali krv i motivisali druge da učine isto time spasavajući živote. Oni su poklonili svojim zajednicama gotovo milion časova volontiranja tokom kovid pandemije. Oni su uvek budili nadu.

Njima, našim humanim i vrednim volonterima čestitamo ovaj dan! Slavimo ga zajedno sa njima, sigurni da je nada to dragoceno jezgro života koje nas nikad ne napušta, jer su i oni, naši volonteri uvek sa nama. Ponosni smo na volontere Crvenog krsta, oni su stub naše organizacije.

Pozivamo sve koji imaju u sebi iskru volje da pomažu drugima i žele da učestvuju u razvoju humanijeg sveta da nam se pridruže! Volonter može biti svako, a dobrobiti od volonterskog rada nebrojene su, kako za samog volontera tako i za njegovu sredinu i celokupnu zajednicu. Volontersko angažovanje jača veru u sopstvene mogućnosti, suzbija depresiju, poboljšava fizičku spremnost i donosi neprocenjivu nagradu zahvalnosti od ljudi kojima je pružena pomoć.

Naš dugogodišnji partner Coca-Cola, pridružio se ovogodišnjoj prazničnoj akciji darivanja, povodom Međunarodnog dana volontera donirali su 3,3 miliona dinara za nabavku paketa hrane. Ovim novcem, Crveni krst Srbije obezbedio je 900 paketa za porodice sa samohranim roditeljima u sredinama u kojima Crveni krst ne sprovodi Program narodnih kuhinja (Bačka Palanka, Beograd, Beočin, Bor, Lajkovac, Pećinci i Senta).

Tokom ovog meseca, tim Crvenog krsta zajedno sa volonterima kompanije Cola-Cola podeliće porodične pakete koji će pored osnovnih životnih namirnica sadržati i Coca-Cola i Bambi proizvode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana