Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Studio B

Objavljeno: 24.11.2019. 14:43 Izmenjeno: 24.11.2019. 14:46

Uoči Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama,  državni sekretar  Ministarstva unutrašnjih poslova Milisav Miličković posetio je Sigurnu kuću gde je razgovarao sa štićenicama te kuće i koordinatorkom Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesnom Stanojević. 

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se 25. novembra,a državni sekretar u  Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković ocenjuje da primena zakona o sprečavanju nasilja u porodici daje pozitivne rezultate. Miličković ističe da država odlučnije nego ikada brine o žrtvama, ali da moramo još dosta  raditi na prevenciji kako bismo sprečili uzroke nasilja,a ne posledice.

Policija je siguran i pozdan oslonac, ne samo štićenicama Sigurne kuće već svim žrtvama nasilja u porodici, kao i svim gradjanima Srbije, poručuje Miličković i dodaje da se u borbu protiv nasilja mora uključiti čitavo društvo.

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, Vesna Stanojević podseća da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nedavno inicirao sa Privrednom komorom Srbije organizaciju edukacija i radionoca koje će pomoći ženama da se ekonomski osamostale.

Stanojević dodaje da je današnja poseta Sigurnoj kući od neprocenjivog  značaja kako bi žene koje tu borave znale da imaju podršku šire društvene zajednice. Cilj je da se žrtve osnaže, osamostale, dobiju neophopdna znanja i nastave život sa svojom decom dalje od nasilja koje su trpele, zaključuje koordinatorka Savetovališta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana