Maravić:U čišćenju saobraćajnica u Beogradu 53 vozila, stiže pojačanje tanjug

Objavljeno: 04.04.2023. 09:46 Izmenjeno: 04.04.2023. 11:02

foto tanjug   Rukovodilac Zimske službe „Beograd puta“ Željko Marović rekao je da su u glavnom gradu problemi sa snegom najčešći na saobraćajnicama na većoj visini, te uzbrdicama i nizbrdicama. On je za Tanjug rekao da su na terenu 53 kamiona zimske službe, a da će im se uskoro priključiti još 15 koji će realativno […]

foto tanjug

 

Rukovodilac Zimske službe „Beograd puta“ Željko Marović rekao je da su u glavnom gradu problemi sa snegom najčešći na saobraćajnicama na većoj visini, te uzbrdicama i nizbrdicama. On je za Tanjug rekao da su na terenu 53 kamiona zimske službe, a da će im se uskoro priključiti još 15 koji će realativno brzo biti na terenu. „Trudimo se. Svuda se radi“, rekao je on. Dodaje da se rade sve ulice prvog prioriteta čišćenja što su saobraćajnice sa linijama gradskog prevoza. Navodi da su češći problemi sa nekim vrstama zglobnih autobusa. On objašnjava i da je na teritoriji Grada Beograd oko 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta. Dodaje da problemi postoje jer sneg pada jačim intenzitetom, radni je dan, pa je i povećan broj vozila na ulicama.

Zbog velikih snežnih padavina saobraćaj u Beogradu se odvija usporeno u mnogim gradskim ulicama, pokazuju Naksi kamere. Velike saobraćajne gužve su na Autokomandi, na mostu Gazela, Takovskoj ulici kao i u Bulevaru Kralja Aleksandra. Saobraćaj se odvija sporo i u delu Ulice Vojvode Stepe, u pravcu ka Autokomandi, a zaustavljen je veliki broj tramvaja, javlja reporter Tanjuga.

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ usled snežnih padavina radi pojačanim tempom, saopštio je „Beo info“. Kako se dodaje, širom Beograda angažovano je 625 radnika „Gradske čistoće“, od kojih 375 komunalnih radnika radi na uklanjanju snega sa trotoara širih od pet metara, prilaza pešačkim prelazima i javnih stepeništa. Pored njih, na prestoničkim ulicama su 152 transportna vozila sa mehanizacijom za čišćenje snega. Istakli su da pored odnošenja otpada, koje je u pojedinim delovima grada otežano, ekipe preduzeća su angažovane i na uklanjanju snega, saopšteno je iz ovog preduzeća. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ apeluju na sugrađane da imaju strpljenja, jer je usled snežnih i obilnih padavina otežano kretanje kamiona, i poručuje da će ekipe raditi u tri smene i stići do svih lokacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana