Mali: Siguran sam da SNS ne bi bila ista bez Vučića Tanjug

Objavljeno: 28.07.2019. 11:23 Izmenjeno: 28.07.2019. 16:09

Siguran sam da SNS ne bi bila ista bez Vučića, kaže ministar finansija Siniša Mali, a na pitanje o najavi lidera Srpske napredne stranke da će se povući s čelne pozicij u stranci, kaže da će svaku njegovu odluku poštovati, da SNS ima mnogo kvalitetnih ljudi, ali da je ipak „Vučić pokretačka snaga koja sve to gura“. 

U intervjuu za Kurir kaže i da mu je nenormalna kampanja koju vodi opozicija, a koja, u nedostaku ideja i programa, „optužuje bez ikakvog osnova“.

„Nikad se nije desilo da neko prati majku i šestomesečnu bebu, da im postavlja neka pitanja i da sve pravda nekakvim istraživačkim novinarstvom“, komentariše nedavni slučaj u vezi s njegovom porodicom.

U tom smislu komentariše i napade na porodicu predsednika države, te tvrdi da to samo pokazuje da „opozicija i njihove pristalice idu toliko daleko da više ne biraju ni reči, a ni sredstva za postizanje ciljeva“.

„Nazivati pogrdnim imenima decu političara, da li se to nekad negde desilo? Pa ja mislim da nije“, konstatuje.

Upitan kakvu kampanju očekuje za izbore koji dolaze na proleće, Mali kaže da vidi da su „svi zahtevi opozicije prevashodno u interesu Đilasa kao biznismena“, a on to razume kao situaciju u kojoj je „sloboda medija zapravo mogućnost da Đilas ponovo prodaje i preprodaje sekudne u medijima“.

Vlast će, kaže, izaći pred građane s rezultatima, dok će opozicija, pretpostavlja, kampanju skretati ka neosnovanim optužbama.

Najavu bojkota opozicije vidi kao njihovu jedinu opciju, jer je bojkot, kako navodi,savršen izgovor da se izbegne neuspeh.

„Predsednik Vučić je već pozvao međunarodne posmatrače povodom izbora, tako da će vrlo teško biti za opoziciju da nađe izgovor da ne učsetvuje na njima“, primećuje Mali.

Hoće li on biti u sledećoj vladi, o tome kaže da ne razmišlja kao o poziciji, ali ističe da mu je važno da bude u Vučićevom timu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana