Nova hala „Veletržnice” – jak izvozni potencijal grada Studio B

Objavljeno: 29.01.2018. 11:05 Izmenjeno: 30.01.2018. 12:21

Nova hala za prodaju voća i povrća  na Veletržnci Beograd,  koja se prostire na 1,4 hektara, je savremeni objekat  koji  ispunjava sve standarde za kontrolu i prodaju robe visokog kvaliteta, kaže gradonačelnik Siniša Mali. On najavljuje  proširenje Veletržnice i izgradnju još dve hale od po 3.500 kvadratnih metara za prodaju ribe, mesa i cveća.

Mali je istakao da je nova hala površine 10.400 kvadratnih metara, kao i da postoji 40 boksova za poljoprivredne proizvođače.

– Objekat je izgrađen po najsavremenijim standardima, postoji ulazno-izlazna rampa i svi neophodni detalji koji će poljoprivrednim proizvođačima, ne samo iz Beograda već i iz cele Srbije, omogućiti da na najbolji mogući način predstave i prodaju svoje proizvode mahom namenjene izvozu. Na ovom mestu smo pre četiri godine zatekli nedovršenu i napuštenu halu, uz nerešene pravno-imovinske probleme. Srećom, brzo smo obezbedili novac i završili izgradnju objekta, koji je za građane Srbije izuzetno važan jer kroz ovu halu će prolaziti najveći deo naših izvoznih proizvoda, kada je voće i povrće u pitanju – rekao je Mali.

On je dodao da se domaća Fitosanitarna inspekcija takođe nalazi ovde, kao i inspektori iz Ruske Federacije, tako da slučajevi vraćanja voća i povrća iz Rusije neće biti mogući.

– Beograd bez ovakve hale teško može da funkcioniše, a sada je stao rame uz rame ostalim evropskim i svetskim metropolama. Sada predstoji druga faza koja podrazumeva izgradnju još dve hale, za prodaju mesa i ribe, i cveća. Želim da zahvalim ljudima iz „Veletržnice Beograd” jer znam kroz šta su prošli u prethodnom periodu, ali sada vidim da su mnogo zadovoljniji – dodao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će nastaviti da podržava poljoprivredne proizvođače sa svoje teritorije, pa će tako ove godine biti izdvojeno 175 miliona dinara u vidu subvencija za poljoprivrednike.

Subvencionišemo kupovinu mehanizacije, protivgradnu zaštitu, plastenike, junice, a pomažemo i pčelarima. Radimo sve kako bi naši poljoprivrednici imali adekvatnu podršku grada i uz to lakše proizvodili i plasirali svoje proizvode. Postojali su veliki imovinsko-pravni problemi, koji su sada rešeni, a ne bi trebalo zaboraviti ni činjenicu da sada ispred ove hale postoji parking za 100 teretnih i 260 putničkih vozila. „Veletržnica Beograd” je danas preduzeće za primer, pošto je profitabilna, stabilna i sposobna za investiranje – zaključio je Mali.

Vršilac dužnosti direktora „Veletržnice Beograd” Zoran Milošević je istakao da je novoizgrađena hala najsavremenija hala u regionu, sa centralnom klimom, toplotnim pumpama, agregatom, kao i sopstvenom trafostanicom.

– Godišnji promet robe iznosi oko 120.000 tona, a izgradnjom nove hale promet će nesumnjivo biti povećan – rekao je Milošević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana