Mali: Prioritet izgradnja i rekonstrukcija škola Tanjug

Objavljeno: 01.02.2018. 14:20 Izmenjeno: 02.02.2018. 12:04

Osnovci škole „Gavrilo Princip“ u Zemunu dobili su novu salu za gimnastiku, a tim povodom školu je obišao gradonačelnik Beograda Siniša Mali i poručio da će u ovoj školi za godinu, godinu i po dana biti izgrađena i veća fiskulturna sala.

foto Beoinfo

Mali je objasnio da je do pre nekoliko meseci ovaj deo škole bio „pravo ruglo“, a da đaci sada imaju modernu salu, u kojoj mogu da prave „prve sportske korake“. „Ovo je izuzetan primer odlične saradnje Vlade Republike Srbije, grada Beograda i opštine Zemun“, ocenio je Mali i dodao da je Ministarstvo pravde doniralo deo novca za rekonstrukciju sale, a da su ostatak obezbedili grad, opština i sama škola.

Gradonačelnik je rekao da je ove godine izdvojeno skoro 890 miliona dinara za rekonstrukciju i uredenje škola na teritoriji grada. „U svakoj školi bi trebalo nešto da bude urađeno, pa će tako u OŠ Petar Kočic, ovde u Zemunu, uskoro početi rekonstrukcija kišne kanalizacije, fasade i dvorišta“, najavio je Mali. Cilj je, kaže, da deca u školama imaju što bolje uslove, jer u njima provode veliki deo svog vremena, kao i da je važno da se đaci bave sportom. „Tako će najbolje da nauče da pobede, izgube, da budu timski igrači, ali i bolji ljudi u budućnosti“, istakao je gradonačelnik.

Podsetio je da su prošle godine otvorene nove škole u Dražnju i Begaljici, i najavio izgradnju škole u Leštanima na proleće. „Sve što radimo namenjeno je deci, onima koji ce u budućnosti preuzeti vodenje ovog grada i države“, zaključio je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana