Mali: Grad spremno dočekao ledeni talas Studio B, Tanjug

Objavljeno: 26.02.2018. 08:51 Izmenjeno: 27.02.2018. 07:45

Sneg koji skoro 24 časa pada nije napravio velike probleme u funkcionisanju prestonice. Zimska služba Beograd puta nalazi se u četvrtom stepenu angažovanja i preko 1300 radnika svih javnih preduzeća čisti sneg na ulicama Beograda, kaže za Studio B gradonačelnik Siniša Mali. On naglašava da će sve službe biti u pripravnosti i narednih dana pošto su temperature ispod nule najavljene do petka, kada se očekuje i ledena kiša, i apeluje na vozače da propuste radnike Beograd puta kako bi grad brže bio očišćen.

Sve linije gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu funkcionišu nesmetano, nema skraćenja, niti ukidanja, isto važi i za autobuse „Laste“, Beogradske elektrane greju 24 sata neprekidno i sve ulice prvog i drugog prioriteta „crne“ su i prohodne, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. „I pored toga što je palo više od 2,5 cm snega tokom noći, kao što vidite, ulice i prvog i drugog prioriteta su i dalje crne i prohodne u ovom trenutku. Na ulicama imamo oko 1.300 radnika komunalnog sistema, 63 multikar vozila, 160 kamiona i još 50 različitih mašina“, rekao je Mali nakon sednice Štaba za vanredne situacije, posvećene zimskoj službi.

Gradonačelnik kaže da je urađen dobar posao tokom noći, s obzirom na to da su ulice posute sa 1.000 tona soli, kao i sa 100 tona rastvora kalcijum hlorida. „Rezultat toga se i vidi, s obzirom na to da nema zastoja, sve linije gradskog saobraćajnog preduzeća funkcionišu nesmetano, nema skraćenja, nema ukidanja. Isto važi i za Lastu. Očekujem da će ove padavine trajati do sutra ujutru, a ledeni dani do kraja nedelje“, rekao je Mali.

Kao zaključak Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik kaže da će se nastaviti u istom stepenu angažovanja, koji će se podići, ako bude potrebno, kako bi se obezbedilo da grad funckioniše nesmetano. „Za sada, kažem, borimo se sa ovim vremenskim uslovima, sve što smo mogli da uradimo, uradili smo i rezultati se na terenu i vide“, zaključio je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana