Mali: Da svaki komšiluk, ćošak bude lepši i uređen Tanjug,Studio B

Objavljeno: 21.02.2018. 12:18 Izmenjeno: 22.02.2018. 23:14

Gradonačelnik Siniša Mali priključio se danas akciji čišćenja i uređenja platoa na Labudovom brdu i istakao da je važno da brinemo o tome da svaki komšiluk i ćošak u gradu bude očišćen i uređen.

 

foto Beoinfo

Kako je rekao, čišćenje platoa usledilo je na inicijativu građana dog dela Rakovice. „To je ono što su građani želeli da uradimo, da sredimo plato, ofarbamo klupe i pokažemo kako zajedno možemo da menjamo stvari, pogotovo ako krenemo od komšiluka i ako svako od nas uradi ono što je do njega, da ne baca otpatke i čuva grad, klupe, ljuljaške, kako bi Beograd bio bolje i lepše mesto za život“, rekao je Mali.

On je istakao da je Gradska čistoća u poslednje četiri godine nabavila 96 novih, modernih vozila, kako bi bili efikasniji, a grad čistiji, a Zelenilo uredilo skoro 200 zelenih površina za četiri godine.

To, kaže, nije dovoljno, ali će se sa tim nastaviti i ubuduće.

„Hoćemo sa građanima da menjamo grad, da brinemo da je svaki komšiluk, ćošak očišćen, okrečen, svaka fadasa i ulaz uređeni“, poručio je Mali.

Dodao je da je ponosan na velike projekte čišćenja grada, među kojima je predstojeće saniranje deponije u Vinči, koja je najveća crna tačka u Evropi.

Takođe, dodao je da je ponovo napravljena velika deponija pored Brankovog mosta, koja je bila očišćena 2015. godine i poručio da će ona biti ponovo očišćena, ali i ograđena kako se ne bi ponovo pojavila.

„Krenete od malih stvari, poput ovog platoa, do velikih projekata i pokazujete kako se Beograd kreće u pravom smeru, da se stvari menjaju i da time obezbeđujemo bolju budućnost za nasdu decu“, zaključio je Mali.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana