Mali: Brže uređenje zapuštenih lokacija Beoinfo

Objavljeno: 20.01.2017. 13:30 Izmenjeno: 21.01.2017. 10:35

Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu usvojen je na današnjoj sednici Gradskog veća u Starom dvoru, a promene se odnose na uslove otuđenja građevinskog zemljišta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će to doprineti da se brže realizuju neke lokacije koje su više puta bezuspešno oglašavane na otuđenje, kao i da će to povećati broj investitora u gradu.

– Ovo znači da više nećemo imati zatvorene ponude već aukcije, tako da će tržište određivati cenu zemljišta. Ne želimo da godinama imamo neiskorišćene lokacije koje su potpuno neugledne i prazne, već da iskoristimo potencijale onoga čime raspolažemo. To znači i lepši grad, i više investitora – kaže Mali.

Izmenama i dopunama odluke predviđeno je umanjenje procenjene tržišne cene za 20 odsto u slučaju ponovljenog javnog nadmetanja kada se na objavljeni javni oglas ne javi nijedan ponuđač, a za 40 odsto u slučaju sledećeg nadmetanja.

Osim toga, predviđeno je umanjenje cene od 30 odsto, ako se plaćanje vrši jednokratno, uplatom u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o otuđenju.

Imajući u vidu da je u junu 2016. godine stupila na snagu Uredba o uslovima, načinu i postupku raspolaganja građevinskim zemljištem u javnoj svojini Republike Srbije, cilj predloženih  izmena je da se izjednače uslovi otuđenja građevinskog zemljišta, bez obzira na to da li je nosilac prava javne svojine Grad Beograd ili Republika Srbija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana