Makedonska i Svetogorska – Ulica otvorenog srca i ove godine beoinfo

Objavljeno: 30.12.2022. 18:39 Izmenjeno: 30.12.2022. 18:39

Program ispred Opštine Stari grad počinje u 10 sati, kada je predviđeno „Druženje sa novogodišnjim medom”, zatim „Druženje sa Mikijem i Mini Maus”, novogodišnje tetovaže za decu, šetnja Deda Mraza Ulicom otvorenog srca.

Turistička organizacija Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i u saradnji sa GO Stari grad, organizuje „Ulicu otvorenog srca”, manifestaciju koja je odavno postala prepoznatljivi brend Beograda, kako po svom konceptu i istorijatu tako i po humanitarnom karakteru koji je odlikuje.

Kako saopštavaju iz Sekretarijata za poslove odbrane,vanrednih situacija i koordinaciju, kao i mnogo godina unazad, ulice Makedonska i Svetogorska 1. januara 2023. godine biće zatvorene za saobraćaj i pretvorene u pešačku zonu.

Program počinje tačno u podne i izvodi se ispred Ateljea 212, Radio Beograda i zgrade Gradske opštine Stari grad. Program koji priređuje GO Stari grad počinje ranije, od 10 časova.

Na pjaceti Ateljea 212 u 12 sati nastupa Dečji hor „Čarolija”, a potom sledi mali vatromet koji simbolično označava početak manifestacije. U programu će, između ostalog, učestvovati i orkestar „Otvoreno srce”, a biće priređen i koncert Vokalne radionice „Bistrik”, kao i koncert Đorđa Davida i „Death saw”.

Program ispred Opštine Stari grad počinje u 10 sati, kada je predviđeno „Druženje sa novogodišnjim medom”, zatim „Druženje sa Mikijem i Mini Maus”, novogodišnje tetovaže za decu, šetnja Deda Mraza Ulicom otvorenog srca.

Tokom trajanja manifestacije Ulica otvorenog srca, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Makedonska i Svetogorska (od Dečanske do Takovske), kao i prilazi tim ulicama iz Nušićeve, Kondine, Vlajkovićeve, Palmotićeve i Stevana Sremca, u nedelju, 1. januara 2023. godine u periodu od 6 do 20 časova.

Tokom održavanja manifestacije biće primenjen sledeći režim rada vozila javnog gradskog prevoza:

–    ukidaju se trolejbuske linije br. 28 i 41 (celodnevno);
–    Vozila sa linije br. 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanska – Braće Jugović – Bulevar Despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27.marta i dalje redovnim trasama.

Vozila sa ovih linija koristiće postojeća stajališta JGP-a.

Pored ove, centralne manifestacije, „Ulica otvorenog srca” će 1. januara biti organizovana i u još nekoliko gradskih opština:

•    „Novi Beograd – grad otvorenog srca” – Bulevar Zorana Đinđića, na delu od ulice Omladinskih brigada do ulice Bulevar umetnosti;
•    „Ulica otvorenog srca” u Borči – Ulica bratstva i jedinstva;
•    „Ulica otvorenog srca – Voždovac 2023” u Ustaničkoj ulici, na delu od Prekršajnog suda (Ustanička br.14) do zone raskrsnice sa ulicom Kruševačka
•    „Surčin – opština otvorenog srca” –  Trg Zorana Đinđića;
•    „Ulica otvorenog srca” u ulici Požeška (na delu od ul. Kijevske do ul. Žarka Vukovića Pucara).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana