Mačevanje – juniori Studio B

Objavljeno: 19.05.2019. 15:04 Izmenjeno: 19.05.2019. 15:15

Državno prvenstvo za juniore u floretu, maču i sablji organizovano je u Nacionalnom mačevalačkom centru na Beogradskom sajmu. Posle prethodno održanog juniorskog prvenstva Srbije drugi dan prvenstva okupio je dve grupe učesnika, do 12 i do 14 godina.

Floret, mač i sablja, tri su discipline u kojima su se najmlađi učesnici pojedinačno ili ekipno nadmetali tokom ovog vikenda. Od Subotice do Leskovca, juniori su stizali iz gotovo svih krajeva Srbije kako bi odmerili veštine sa svojim protivnicima, ali ono što je najvažnije, kada su se mača, floreta i sablje latili oni najhrabriji, trema je nestala.

Državna prvenstva u mačevanju organizuju se od početka osnivanja Mačevalačkog kluba Srbije 1929. godine, dok se sa održavanjem mačevalačkih susreta za juniore krenulo pre tridesetak godina. Mačevalački savez Srbije nastavio je tradiciju i uspeo da spoji najodvažnije ljubitelje tog sporta i ujedno ga još više afirmiše.

Nakon juniorskog prvenstva, u Beogradu ,6. i 7. juna očekuje nas  seniorsko državno prvenstvo koje je i najveće i najznačajnije takmičenje u mačevanju u Srbiji,  a nakon toga prvenstvo Srbije za kadetske kategorije koje će se održati 15. i 16. juna, takođe u Nacionalnom mačevalačkom centru u hali 2 na Beogradskom sajmu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana