Ljiljani Stojković u selu Vlase donirana rotaciona kosilica tanjug

Objavljeno: 13.07.2022. 14:05 Izmenjeno: 13.07.2022. 14:38

Ministarka je istakla da je veoma emotivno doživela susret sa Ljiljanom i njenom divnom porodicom.

foto tanjug

 

Ministarka privrede Anđelka Atanasković, posetila je gazdinstvo Ljiljane Stojković u selu Vlase kod Vranja, kojoj je zahvaljujući saradnji Ministarstva i kompanije „Jugoinspekt“ donirana rotaciona kosilica, neophodna za rad i održavanje gazdinstva.

Ljiljana Stojković, majka dvoje dece iz sela Vlase kod Vranja, dobila je rotacionu kosilicu, zahvaljujući saradnji Ministarstva privrede i kompanije „Jugoinspekt” A.D. Beograd, koja joj je bila neophodna za rad i održavanje gazdinstva, saopšteno je iz Ministarstva.

„Privredu i državu ne čine samo putevi, fabrike, građevinski objekti ili prevozna sredstva već prvenstveno ljudi. Ljiljana do finansijskih sredstava za nabavku kosilice nije mogla da dođe preko javnih poziva, jer ne ispunjava kriterijume ni za domaće ni za međunarodne konkurse. Ona nam se obratila za pomoć, a zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijom “Jugoinspekt“ A.D. Beograd, koja je donirala kosilicu, gazdinstvo će nastaviti da se razvija. Sledeći jasnu državnu politiku predsednika Aleksandra Vučića, želimo da pomognemo svakome kome smo u mogućnosti da pomognemo“, rekla je Atanasković prilikom uručenja donacije.

„Majka pre svega a potom domaćica, žena koja se za decu bori kao lavica i svoju porodicu prehranjuje čestitim poljoprivrednim radom, Ljiljana neformalno nije ali s obzirom kako uspešno vodi gazdinstvo, jeste istinski privrednik za ponos. Danas je olakšan život jedne čestite porodice koja jedino što želi jeste da svojim radom sačuva ognjište a ja sam ponosna što sam deo te priče“, rekla je Atanasković.

Ljiljana Stojković je kazala da je jedini prihod porodice dečji dodatak od 6.000 dinara.

„Moj otac ni ja više nemamo nekadašnju fizičku snagu za rad na oko 15 hektara i kosilica za nas ima neprocenjivu vrednost. Jedino što želimo jeste održivo seosko domaćinstvo koje se temelji na zdravim, čvrstim osnovama, a ne profitiranja. Sanjamo da naše selo, naša kuća i okućnica traju i nećemo da se gazdinstvo izbriše prvom prilikom kad od teškog rada pobegnemo u grad ili zbog nemogućnosti otplate subvencionisanog kredita, ostanemo bez svog imanja“, rekla je Ljiljana zahvaljujući ministarki privrede.

Pored ministarke privrede Anđelke Atanasković, u poseti su bili državni sekretar Dragan Stevanović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, narodni poslanik Slaviša Bulatović, direktor „Jugoinspekta“ Miloš Ilić i pukovnik Slavoljub Ristić, navedeno je u saopštenju.

Atanasković obišla pogon „Jumka“ u Golemom selu

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović, tokom posete Vranju obišli su pogon kompanije „Jumko“ u Golemom selu.

„Videla sam da se ovde odlično radi i da su zaposleni zadovoljni, a to je najvažnije. U razgovoru sa radnicama, dobila sam informacije da su uglavnom sve majke i imaju po dvoje, troje dece, što je veoma važno za očuvanje ovog strateškog područja Srbije. Nama je cilj da ovde zadržimo stanovništvo uz povećanje nataliteta. Zbog toga je ovaj pogon u Poljanici veoma važan za ovaj kraj, a prioritet u našem radu je otvaranje fabrika i pomoć pre svega ugroženim područjima“, naglasila je Atanasković, saopštilo je Ministarstvo.

Direktor pogona „Jumko” u Golemom selu, Goran Simonović, zahvalio se na podršci i istakao da se konstantno ulažu napori za održanje i unapređenje poslovanja, jer je ova fabrika od presudnog značaja za održanje ovog kraja.

Obilasku su prisustvovali narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana