Linta ogorčen zbog nekažnjavanja odgovornih Tanjug

Objavljeno: 15.05.2016. 17:45 Izmenjeno: 15.05.2016. 17:45

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je danas nezadovoljstvo i ogorčenje zbog nekažnjavanja naredbodavaca i počinilaca zločina u slučaju „Tuzlanska kolona“ kada je pre 24 godine poginulo najmanje 59 pripadnika JNA, a ranjeno njih 44.

Pripadnici bošnjačkog MUP BiH i Zelenih beretki su 15. maja 1992 . godine napale kolonu vozila JNA koja je mirno napuštala Tuzlu prema Bijeljini i dallje u pravcu Srbije, čime su prekršile odredbe međunarodnog ratnog prava, Ženevske konvencije kao i prethodni dogovor SR Jugoslavije  i muslimanskih vlasti u Sarajevu o mirnom povlačenju JNA.

Linta je u saopštenju pozvao srpsko Tužilaštvo za ratne zločine da nastavi intezivnu istragu protiv većeg broja osumnjičenih lica za slučaj „Tuzlanska kolona“ na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Tuzle Selimom Bešlagićem, tadašnjim komandantom opštinskog štaba Enverom Delibegovićem i tadašnjim načelnikom Centra javne bezbednosti Tuzla Mehmedom Bajrićem.

„Bez kažnjavanja odgovornih iz reda bošnjačkog naroda za brojne ratne zločine nad Srbima nije moguće uspostaviti odnose međusobnog poštovanja između srpskog i bošnjačkog naroda, a kamoli govoriti o pomirenju“, istakao je Linta u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana