LDP: Da se u kampanji čuju svi problemi ugostitelja Tanjug

Objavljeno: 07.02.2018. 17:36 Izmenjeno: 07.02.2018. 17:36

Kandidati Liberalno-demokratske partije u razgovoru s ugostiteljima i vlasnicima kafića, barova i klubova ocenili su da se ta grana privrede uništava visokim nametima i represivnim merama, čime je ugrožena egzistencija velikog broja ljudi.

 

Veliki problem je i nedoslednost i nepreciznost u tumačenju zakona, koji svaka struktura unutar gradske uprave primenjuje kako njoj odgovara, ocenili su učesnici razgovora.

Jovan Najdenov, kandidat za odbornika kaže da LDP želi da Beograd sačuva status grada, koji je poznat po velikom broju kafeterija, barova, restorana i noćnih klubova, a da bi se to ostvarilo moraju se, kaže, rešiti problemi poput preterane regulacije koju određuje grad, nedostatka koordinacije rada nadležnih inspekcija, ali i velikog broja fiskalnih i parafiskalnih nameta.

Ovaj sektor zapošljava više od 10.000 ljudi u našem gradu i pravi godišnji promet od 200 miliona evra, a te brojke bi mogle da budu još veće da ne postoje brojne regulacije koje guše razvoj, poručio je Najdenov nakon sastanka .

Kako je naveo, oko 45 miliona evra prometa se gubi samo zbog ograničenja radnog vremena u Beogradu, a gradski budžet zbog toga gubi oko sedam miliona evra.

„Ako lokale oslobodimo besmislenih taksi i propisa, na dobitku će biti svi – i ugostitelji, i mušterije, ali i brojni studenti koji u lokalima rade i ostvaruju prihode za svoje školovanje“, napominje Najdenov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana