Kurti suspendovao Ðurica jer je stao u odbranu Srba na KiM tanjug

Objavljeno: 03.11.2022. 16:04 Izmenjeno: 06.11.2022. 11:29

„Kurtijeva ideja je da pogazi sve što smo se dogovorili u Briselu, i to sam preneo Lajčaku“, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je Policijski inspektorat tzv. Kosova doneo odluku da suspenduje direktora regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Ðurića samo zato što je stao u odbranu Srba na KiM.

„Aljbin Kurti je doneo odluku da razreši Ðurića, samo zbog toga što je stao u odbranu srpskog naroda na sveru Kosova i Metohije“, rekao je Petković na pres konferenciji u Palati Srbije.

On je rekao da je razlog za Ðurićevu suspenziju to što je juče stao u odbranu i zaštitu svojih policajaca, koji su, zajedno sa gradonačelnicima četiri opštine na severu KiM, doneli odluku da ne izdaju pisane ukore vozačima sa KM registarskim tablicama.

Petković je naveo i da je o tome obavešten i specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

„Kurtijeva ideja je da pogazi sve što smo se dogovorili u Briselu, i to sam preneo Lajčaku“, rekao je Petković.

Rakić predlaže da Srbi napuste kosovske institucije na severu

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je za subotu zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije, na kome će im predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, počev od njega lično, pa do Srba iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa.

Rakić je sastanak sazvao imajući u vidu, kako ju je nazvao, najnoviju sramnu, nelegalnu i antisrpsku odluku Prištine kojom je suspendovan direktor Regionalne direkcije Sever Nenad Ðurić, zbog toga što je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene, za posedovanje legalnih KM registarskih oznaka, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa severa juče pozdravili i podržali.

„Imajući u vidu sve pritiske kojima je izložen naš narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine, potrebno je da u saradnji sa našom državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima“, poručio je Rakić, a saopštila Srpska lista.

On je ukazao da su Ðurića na poziciju direktora Regionalne direkcije Sever birali Srbi i četiri gradonačelnika sa severa, i da Priština nema nikakvo pravo da preduzima bilo kakve sankcije prema njemu.

„Svi mi smo u kosovske institucije ušli, jer je to bio deo Briselskog sporazuma. Imajući u vidu da Priština ne poštuje potpisano, jasno je da mi nemamo šta da tražimo u tim institucijama, jer je očigledno da Priština bez ikakvih posledica krši svaki od potpisanih sporazuma“, poručio je Rakić.

Time, ujedno, žele da poruče da politički predstavnici srpskog naroda neće dozvoliti da se napada srpski narod, niti će nemo posmatrati kako Priština sprovodi teror nad građanima, naveo je Rakić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana