Krivokapić i Abazović: Venac na mestu ubistva urednika Dana Tanjug

Objavljeno: 27.05.2021. 12:12 Izmenjeno: 27.05.2021. 17:27

Premijer i potpredsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, položili su  venac na mestu na kojem je pre 17 godina ubijen glavni i odgovorni urednik podgoričkog dnevnika Dan Duško Jovanović.

To je prvi put da su državni zvaničnici položili venac na mesto ubistva Duška Jovanovića.

Krivokapić je tom prilikom rekao da su mnoga pitanja oko tog zločina do danas bila neotvorena, ali da ova vlada želi da svako „pitanje otvori, kao i da, ako je to moguće, zatvori“.

„Nije ovo vreme kada Crna Gora treba da iskaže išta drugo sem što je bila – da ceni čestitost i plemenitost, štiti novinare na svakom koraku i ako zaboravimo ovo što se desilo ili ne dovedemo do konačine pravde, onda ne treba ni da se sastajemo na ovom mestu“, poručio je Krivokapić.

Poručio je da Crna Gora mora da krene drugim putem – putem gde treba svako da odgovara.

„Nema razlike u pravdi i ona treba da bude dosledna, bez selektivnosti, a mi smo se opredelili da sloboda medija bude ključ našeg delovanja i trudićemo se koliko možemo da to dovedemo na meru, koja je prihvatljiva za zapad ali i zbog nas samih. Duško ništa drugo nije želeo, već da budemo bolji i kvalitetniji“, kazao je Krivokapić.

Koordinator službi bezbednosti Dritan Abazović saopštio je da je ambicija ove vlade da se pitanje ubistva Duška Jovanovića reši, da je optimista, kao i da bi lično bio zadovoljan ako bi ovj zločin bio rešen pa, kako je naveo, „da se i ništa drugo ne uradi u ovom mandatu vlade“.

„Imamo ambiciju, počeli smo određene aktivnosti, ja ne želim da otkrivam detalje, ali mislim da i ova priča može konačno dobiti epilog. To zaslužuje Duškova porodica, prijatelji i svi borci za časnu Crnu Goru“, rekao je, između ostalog, Abazović i pozvao nadležne da pomognu da ovaj proces bude zaokružen.

Kako su prenele podgorički Vijesti, Abazović nije želeo da otkrije detalje iz obnovljene istrage, ali ni da li je vlada angažovala pomoć inostranih eksperata kako bi se nakon 17 godina saznalo ko je ubio Duška.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana