Do kraja februara 600 radnih mesta u fabrici tekstila Studio B, foto Beoinfo

Objavljeno: 24.01.2018. 13:29 Izmenjeno: 25.01.2018. 12:58

U fabrici za preradu tekstila u Lazarevcu, koja je deo turske kompanije „Birlešik tekstil“ na probnom radu je 250 zaposlenih, a do kraja februara krenuće puna proizodnja kada će biti zaposleno ukupno 600 radnika, najavljuje gradonačelnik Siniša Mali.

Mali dodaje da je to pokazatelj da se grad bori za svako radno mesto i poručuje investitorima da su Beograd i Srbija pogodni za ulaganje.

– Ukoliko naši turski prijatelji budu zadovoljni poslovanjem u Beogradu i Srbiji, a radimo na tome da budu, radićemo i na trećoj fazi tokom koje posao može da dobije nekoliko hiljada ljudi. To je prava slika današnjeg Beograda. Umesto grada bez perspektive sa velikim brojem nezaposlenih, sada imamo grad čiji se svaki deo ravnomerno razvija. Juče sam u Obrenovcu razgovarao sa prijateljima iz Kine koji su otvorili fabriku „Meita”. U toj fabrici radi 800 ljudi, a krajem narednog meseca počinje druga faza rada „Meite” i to izgradnjom još jedne fabrike u Bariču. Nova fabrika će do kraja godine obezbediti još 1.700 radnih mesta. To je politika čiji je cilj da naša deca ne ostvaruju svoje snove u inostranstvu, već u Lazarevcu, Beogradu, Srbiji… Želimo da mladi ovde zasnivaju porodice, da imaju posao i pristojno žive – naglasio je gradonačelnik.

On je istakao da je u Lazarevcu u prethodnih nekoliko godina urađeno mnogo. Asfaltiran je veliki broj ulica, naveo je Mali, pet ambulanti je rekonstruisano, a veoma nam je važno da u narednih nekoliko meseci završimo izgradnju porodilišta.

– To će biti prvo porodilište koje je otvoreno u poslednjih 40 godina u našem gradu, što je još jedan od načina na koji pružamo podršku mladim bračnim parovima iz Lazarevca. Nastavićemo da radimo na novim kilometrima asfalta, vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnji vrtića i novim radnim mestima. Trenutno se radi i na zameni stolarije u vrtiću koji se nalazi u centru Lazarevca. Broj ljudi koji se danas ovde okupio dokaz je da je ova fabrika važna za Lazarevčane. Umesto fabrike u stečaju, govorimo o dolasku novih investitora i stvaranju novih radnih mesta – rekao je Mali.

On je zahvalio državnom sekretaru Bojanu Steviću, predsedniku opštine Bojanu Sinđeliću, ali i svim drugim ljudima iz Lazarevca koji se bore da ovaj deo Beograda bude bolje i lepše mesto za život.

– Svaki dan na terenu rešavamo probleme sa kojima se sugrađani susreću. Slušamo sugestije i kritike jer nas to tera budemo još bolji i pokažemo koliko volimo naš grad. Zahvaljujem i prijateljima iz Turske koji su pokretanjem proizvodnje u ovoj fabrici uradili veliku stvar za Lazarevac. Inače, oni nisu uzeli ni dinar od subvencija koje država daje, a otvorili su više nego značajan broj radnih mesta. Sa druge strane, zaposleni su pokazali da imaju potrebne veštine i znanja, da su vredni i radni, pa je logično da su i poslodavci zadovoljni. Ponosan sam i presrećan nakon obilaska novih fabrika i to je jedini ispravan način da se borimo za svakog pojedinca, porodicu i dete – zaključio je Mali.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je današnji događaj pravi primer dobre saradnje lokalne samouprave i investitora.

– Radna mesta koja su stvorena otvaranjem ove fabrike su veoma bitna za Lazarevac. Uspešni projekti poput ovog privlače nove investitore. Upravo će dolazak novih investitora biti u fokusu naših aktivnosti u tekućoj godini. Istakao bih izuzetnu saradnju koju opština ima sa Gradom Beogradom, koji je u poslednje četiri godine pokazao ogromnu odgovornost prema prigradskim opštinama, što u vremenima koja su prethodila nije bio slučaj. Nastavićemo sa timskim radom kako bi Lazarevčani živeli bolje – rekao je Sinđelić.

Vlasnik fabrike Muradin Guneš potvrdio je da će druga faza doneti zaposlenje za još najmanje 300 ljudi. On je zahvalio gradonačelniku na poseti i istakao da je zadovoljan načinom na koji zaposleni obavljaju svoje zadatke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana