Kraj školske godine – opušta

Objavljeno: 30.06.2022. 09:23 Izmenjeno: 05.07.2022. 09:32

U okviru manifestacije „Defile malih maturanata“, učenici svih sedam vračarskih osnovnih škola, srećni, opušteni, proslavili su vračarskim ulicama završetak osmogodišnjeg školovanja.

Noseći raznobojne majice koje su označavale pripadnost školi, šetnjom od Beogradskog dramskog pozorište, Mileševskom, Petrogradskom i Njegoševom  ulicom, sve do Cvetnog trga mladi vračarci na tradicionalan način obeležili su završetak osnovne škole.

Ispred zgrade Gradske opštine Vračar malim maturantima obratili su se član Veća Opštine Vračar zadužen za obrazovanje Dragi Lukić i šef Kabineta predsednika Opštine Nikola Jelenković, a sa maturantima su prošetali i član veća Željko Nikčević i pomoćnik predsednika Opštine Kosta Malović.

„Tradicionalna maturska šetnja realizuje se već godinama unazad. U veselim, raznobojnim majicama svojih škola mladost Vračara započela je šetnju sa Crvenog krsta. Opština je maturantima darovala Almanah, kao uspomenu na svoju generaciju. Danas su ova deca ponos Vračara, lepo se ponašaju, veseli su i nasmejani. Pokazali su sebe Vračaru u najlepšem svetlu i Vračar vidi danas jednu divnu lepotu. Mi se sa njima ponosimo i oni su naša budućnost, što piše i na njihovim majicama. Opština će nastaviti da brine o vračarskim školama i sprovodi projekte u cilju stvaranja boljih uslova obrazovanja“, izjavio je Dragi Lukić.

„Maturanti su me na kratko vratili u moje školsko doba. Gradska opština Vračar će uvek biti podrška vračarskim školama i učenicima“, istakao je Nikola Jelenković.

Maturanti su zatim nastavili šetnju ka tradicionalnom kraju maršute – Cvetnom trgu, a duž celog puta, mladost Vračara su toplo pozdravljali  građani. Svršeni osnovci sada su na raspustu, zasluženom odmoru.  Opuštanje počinje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana