Kosovo: Poplavljene pojedine ulice u Gračanici i Ugljaru

Objavljeno: 07.03.2016. 20:03 Izmenjeno: 07.03.2016. 20:03

Kiša koja je padala tokom dana izazvala je poplave i izlivanje kanalizacije u pojedinim sredinama na teritoriji opštine Gračanica na centralnom Kosovu.

Među ugroženima su su predškolska ustanova Đurđevak i domaćinstva u ulici Devet Jugovića u Gračanici, kao stanari u naselju Bergen u Ugljaru, javio je Radio Kim iz Čaglavice.

Direktor Javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković rekao je da je do izlivanja kanalizacije u vrtiću Đurđevak došlo i zbog nepravilnog povezivanja novih domaćinstava na postojeću kanalizacionu mrežu. Zbog izlivanja kanalizacije i problema koje je ona izazvala, sva deca i osoblje vrtića danas su ranije otišli kući.

Trajković kaže da je situacija najgora u ulici Devet Jugovića, gde je kišni kanal manjeg kapaciteta i ne može da primi veću količinu vode.

Pored toga poplavljena su dvorišta i sa jedne i sa druge strane ulice. Iako su ekipe javnih službi ceo dan na terenu oni nisu uspeli da spreče da voda dođe u dvorišta, rekao je Trajković, ističući da se voda koja je narasla usled velikih padavina preliva sa i na glavni put između Lapljeg Sela i Gračanice.

Situacija je je kritična u naselju Bergen u Ugljaru, a voda je nadošla i u nekoliko obližnjih dvorišta.

Voda je nadošla i ispod mosta između Lapljeg Sela i Preoca, pa vozila zaobilaze ovu deonicu puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana