Kontrola poštovanja Odluke o zabrani upotrebe plastičnih kesa Beoinfo

Objavljeno: 04.01.2020. 09:08 Izmenjeno: 04.01.2020. 14:24

Prema izveštajima sa terena, većina trgovaca počela je sa primenom Odluke o zabrani upotrebe plastičnih kesa, ali postoje i oni koji misle da mogu da rade po starom. Gradske i opštinske komunalne inspekcije počeće od 8. januara kontrolu primene Odluke.

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda podseća pravna i fizička lica koja se na teritoriji Beograda bave maloprodajom da je 1. januara ove godine stupila na snagu Odluka o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe, na osnovu koje je zabranjeno korišćenje plastičnih kesa u Beogradu.

Sva pravna i fizička lica obavezna su da poštuju ovu odluku i da kupcima ponude cegere, papirne ili biorazgradive kese u skladu sa Odlukom o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga.  Prema izveštajima sa terena, većina trgovaca počela je sa primenom Odluke, ali postoje i oni koji misle da mogu da rade po starom. Gradske i opštinske komunalne inspekcije počeće od 8. januara kontrolu primene Odluke. Biće konstrolisane gradske pijace, maloprodajni objekti, kako trgovinskih lanaca tako i pojedinačni, a posebno piljare na koje su se tokom prvih dana 2020. godine građani žalili da ne poštuju odluku.

Tokom januara, inspektori će vršiti kontrolu primene odluke, a prekršioce će upozoravati bez kažnjavanja. Cilj je da se odluka poštuje, a ne da se po svaku cenu naplaćuju kazne. Maloprodajni objekti za koje bude utvrđeno da ne poštuju odluku biće češće predmet kontrole. Pored toga, imena i adrese maloprodajnih objekata koji ne poštuju Odluku redovno će biti objavljivani kako bi građani znali ko ne poštuje odluku koja je u interesu svih građanki i građana Beograda i očuvanja životne sredine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana