Međunarodni kongres psihoterapeuta Srbije od 22. do 25. oktobra Studio B, marketing

Objavljeno: 06.10.2020. 13:05 Izmenjeno: 06.10.2020. 13:06

Deseti jubilarni kongres psihoterapeuta Srbije „Sazrevanje i zrelost“ održaće se online od 22. do 25. oktobra, u organizaciji Saveza psihoterapeuta Srbije i uz podršku Turističke organizacije Beograda / Kongresnog biroa. Pored osnovne teme „Sazrevanje i zrelost“, konferencija se bavi i temama „Korona virus i mentalno zdravlje“ i „Online psihoterapija“.

Poseban segment kongresa će biti posvećen uticaju epidemije virusa korona i bolesti COVID-19 na mentalno zdravlje stanovnika naše zemlje. Od početka marta 2020. godine Savez društava psihoterapeuta Srbije je organizovao besplatnu volontersku pomoć građanima u krizi. Ovu pomoć je pružalo oko 420 volontera, psihoterapeuta i psihoterapeuta pod supervizijom.

U kontekstu sazrevanja može se sagledati i razvoj psihoterapijske struke koja kod nas traje više od sedamdeset godina, a koja je upravo u uslovima produžene epidemije/pandemije pokazala visok stepen zrelosti i društvene odgovornosti. U uslovima „socijalne“, a zapravo fizičke distance, veoma je važno da se održi kontinuitet godišnjeg okupljanja psihoterapeuta i da se razmene iskustva.

Kongres će se održati preko platforme “Zoom” gde će se istovremeno održavati program u različitim dvoranama, a učesnici će moći da se sele iz dvorane u dvoranu u skladu sa interesovanjima. Takođe će biti održane i „velike grupe“ na kraju dana, u kojima će učesnici moći da razmene svoje utiske i doživljaje u skladu sa programom. Na određenom linku će biti i „kafić“ za učesnike koji žele da se nađu i proćaskaju sa kolegama, to jest da se odvoje u „sobu“ za intimnije razgovore.

Više informacijahttps://savezpsihoterapeuta.org/

Kongresne aktivnosti Turističke organizacije Beograda realizuju se  u kontekstu trenutne zdravstvene situacije i prilagođavanja novim načinima rada. Beograd je poslednjih godina dobio više kandidatura za održavanje kongresa i konferencija, od kojih je manji broj predviđenih za 2020. otkazan, ili se održava onlajn, dok je  većina  pomerena za 2021.  i 2022, godinu.

Dok se ne steknu uslovi za ponovno održavanje kongresa, Turistička organizacija Beograda će nastaviti da pruža profesionalnu i logističku pomoć organizatorima i kongresnim agencijama vezano održavanje webinara i onlajn skupova, uz promociju Beograda kao kongresne destinacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana