Koncerti za decu Fonet

Objavljeno: 19.10.2016. 10:44 Izmenjeno: 19.10.2016. 10:44

Beogradska filharmonija će od sutra do 28. oktobra svakog dana od 10 do 12 časova održavati koncerte za decu, a sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i glumicom Vladislavom Đorđević u ulozi naratora izvodiće program „Zdravo, mi smo orkestar“, po scenariju
Mine Ćirić.

Uz muzičke numere australijskog kompozitora Šona O’Bojla klinci iz beogradskih vrtića će pratiti priču koja im na duhovit i njima prilagođen način donosi zanimljivosti o orkestarskim instrumentima i približava im klasičnu muziku.

Moj zadatak je bio da osmislim tekst koji će 20 kratkih kompozicija Šona O’Bojla povezati i obuhvatiti u jednu priču. Svaka od njih predstavlja mali monolog instrumenta, tako da sam na postojaće likove iz orkestra dodala lik Kompozitorke koja nam prevodi jezik svojih prijatelja koji govore muzikom, rekla je Mina Ćirić.

Programom „Zdravo, mi smo orkestar“, Beogradska filharmonija nastavlja tradiciju ciklusa koncerata za decu koji je u oktobru posvećen predškolcima, dok je druga polovina marta rezervisana za mlađe školarce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana