Koncert „Royal Academy of Dance“ Studio B

Objavljeno: 05.06.2019. 19:13 Izmenjeno: 05.06.2019. 19:13

Svečana dodela diploma i koncert beogradske „Royal Academy of Dance“, biće održani u ponedeljak, 10. juna, u 19 časova, u Pozorištu na Terazijama“.

„Royal Academy of Dance“ je osnovana 1936. Pomenućemo samo neka od imena osnivača ove prestižne institucije koji su među prvima učestvovali u osnivanju Royal Academy of Dance u Londonu i razvili potpuno nove programe, a to su: Tamara Karsavina, Adeline Genee, Rudolf Nureyev, Margot Fonteyn.

Beogradska „Royal Academy of Dance“ počela je sa programima, ispitima i radom 1. septembra 2011. godine po završetku studija Ane Došen na „Royal Academy of Dance“ i po dobijanju diplome baletskog pedagoga i postajanja člana. Veoma uticajna profseorka na londonskoj Royal Academy of Dance – dr. Kerol Martin, smatrala je da je Ana shodno postignutim rezultatima tokom školovanja na ovoj prestižnoj akademiji, imala dovoljno znanja da i sama vodi ovakvu školu, što je za nju i bila izuzetna čast. Od samog početka Ana Došen je imala veliku podršku od tadašnjeg ambasadora Velike Britanije gospodina Majkla Devenporta, a sada joj izuzetno pomaže i daje veliku podršku sadašnji ambasador Velike Britanije njegova ekselencija gospodin Denis Keefe i njegova supruga Kate Keefe kojima je veoma zahvalna.

Beogradska škola, u poslednjih 5 godina niže izuzetne rezultate u međunarodnim razmerama, i gde učenice svojom marljivošću i talentom pokazuju da se zaista izdvajaju prema istraživanjima koje su uradjena od strane Royal Academy of Dance-a.Takodje, o uspehu škole svedoči i gostovanje odnosno, nastup ovih mladih balerina na jubilarnom rodjendanu Kraljice Elizabete II… 12. juna 2016. u Londonu pred kraljicom i njenom porodicom – gde su učenice iz Srbije bile jedine pozvane zbog svojih visokih rezultata.

Veče pred vama biće zajedničko uživanje u igri izuzetno talentovanih, vrednih i veoma posvećenih učenica naše baletske škole, i to ne samo iz Srbije, nego iz svih zemalja sveta. Većina ovih mladih dama, godinama sa mnogo entuzijazma i ljubavi svakodnevno dolazi u školu na Senjaku gde ozbiljno, marljivo i studiozno savladavaju vrlo zahtevan i obiman, a uz to izuzetno kreativan program „Royal Academy of Dance“ – institucije koja je u svetu vodeća ustanova za obrazovanje baletskih pedagoga i igrača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 13°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana