Kon: Sve stimulativne mere države za vakcinaciju treba podržati Studio B

Objavljeno: 07.05.2021. 10:47 Izmenjeno: 07.05.2021. 20:34

U Beogradu je situacija sa koronom znatno bolja i brojke o vakcinisanim i revakcinisanim sugrađanima ohrabruju, izjavio je u Jutarnjem programu Studija B član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon. Prema njegovim rečima sve stimulativne mere države za vakcinaciju treba podržati, kako bi stigli do kolektivnog imuniteta.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da ohrabruju korona brojke u Beogradu.

„Epidemijska slika u našem gradu je bolja, i jasno je da Beograd izlazi iz zone koja se može označiti kao nepovoljna. Ipak , neophodno je da se što  više građana vakciniše, a podaci ulivaju nadu da možemo doći do kolektivnog imuniteta“, kaže Kon.

„Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba bili smo malo uzdržani, ali smo zajedno odlučili da se otvore ugostiteljski objekti u zatvorenom. Nema mesta opuštanju, već se i dalje moramo pridržavati mera“, upozorava Kon.

Sve stimulativne mere države treba pozdraviti, kaže Kon i dodaje da svi treba da se pridruže ohrabrivanju građana da se vakcinišu, kako bi stigli do željenog kolektivnog imuniteta. Prema njegovim rečima  doći će vreme kada ćemo se dalje otvarati, i treba a budemo spremni, zaključuje Kon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana