Komnet: Suđenje bez suda – nedemokratski čin Studio B

Objavljeno: 26.09.2019. 10:34 Izmenjeno: 26.09.2019. 11:22

Udruženje elektronskih medija Komnet najoštrije osuđuje pretnje da mu „zatvor ne gine“, u vidu iznošenja „političkog stava i predizbornog obećanja iza koga svi stoje“ iznete na društvenim mrežama od strane Boška Obradovića u ime opozicionih lidera upućene glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu Vučićeviću. 

Udruženje podseća da suđenje bez suda, sa bilo čije strane, i u ime bilo koga, je anticivilizacijski i nedemokratski čin nedostojan 21 veka i modernog čoveka i društva, a pogotovo od strane onih koji pretenduju da budu lideri jednog društva, da ga vode i uređuju.

Te pojedince, kao što je Boško Obradović, moramo kao društvo shvatiti najozbiljnije i suprostaviti im se svim silama, jer oni na društvenoj sceni pokušavaju da nametnu svoje nazore kao ispravne i time srpsko društvo vrate čitav vek unazad. 

Stoga pozivamo sve razumne i progresivne snage ovog društva da se najodlučnije suprostave snagama koje promovišu povampirenje fašizma u Srbiji. Posebno pozivamo novinarska i medijska udruženja da najoštrije osude praksu pretnji novinarima u Srbiji. Ujedno pozivamo medijsku zajednicu u Srbiji na potpuni bojkot Boška Obradovića i svih koji u svom delovanju promovišu fašističke vrednosti, bilo da dolaze sa strane opozicije ili pozicije. Njihova imena, organizacije koje predstavljaju, u čije ime deluju, izostavimo iz naših programa i jednostavno im pokažimo šta mislimo o njihovim idejama i njihovim delima, navodi se u saopštenju Komneta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana