Koliko osnovci u Srbiji znaju o pravilnoj ishrani pokazaće ZdravoRastimo turnir znanja Pr tekst

Objavljeno: 15.09.2021. 14:19 Izmenjeno: 15.09.2021. 14:21

Od malih nogu pričamo im o važnosti zdravih obroka i redovne fizičke aktivnosti, ali svaki roditelj zna da je najteže zadržati dete na putu dobrih navika. Ako ste u tome uspeli, verovatno imate u kući malog štrebera iz predmeta zdravog života, a prava prilika da mali šampioni pravilne ishrane i vežbanja testiraju svoje znanje je ZdravoRastimo turnir od 20. septembra do 5. oktobra na onlajn edukativnoj platformi Shtreber.

Turnir znanja organizuju Nestlé i Shtreber, uz podršku Saveza za školski sport Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

Podstaknite svog osnovca da se prijavi čak i ako nije sasvim siguran koliko vlada ovom tematikom. Kroz zanimljiva pitanja i odgovore može da stekne znanja koja mu neće doneti peticu u školi, ali su dragocena jer predstavljaju temelj za pravilan rast i razvoj u najvažnijem životnom dobu. „Koliko čaša vode dnevno je potrebno popiti? Koje namirnice su najzdravije za tebe? Šta ima više vitamina C, paprika ili limun?“ – samo su neka od pitanja koja školarci mogu da očekuju.

Turnir je deo projekta ZdravoRastimo, koji kompanija Nestlé u Srbiji sprovodi od 2011. godine kao deo globalne inicijative Nestlé for Healthier Kids, sa ciljem da  pomogne roditeljima i čitavom društvu u razvijanju zdravih navika. Takmičenje je namenjeno deci osnovnoškolskog uzrasta i učešće je potpuno besplatno, a najuspešnije takmičare očekuju vredne nagrade.

Kroz edukativni program ZdravoRastimo, koji se već deceniju sprovodi u školama širom Srbije, do sada je prošlo više od 100.000 osnovaca koji su zahvaljujući angažovanju posvećenih nastavnika motivisani da se vrate na sportske terene i da se uključe u pripremu zdravih obroka. Samo u toku školske 2020/2021 godine, u našoj zemlji u projektu je učestvovalo 25.000 dece iz oko 100 osnovnih škola, a Srbija se u odnosu na druge zemlje u kojima se program sprovodi istakla po tome što je veoma zastupljeno međuvršnjačko obrazovanje, gde stariji učenici uče svoje mlađe drugare o važnosti pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana