Ko će izlagati u Beogradskoj tvrđavi u 2016.

Objavljeno: 03.03.2016. 12:14 Izmenjeno: 03.03.2016. 12:14

Umetnički savet Galerije Beogradske tvrđave odabrao je umetnike koji će tokom ove godine biti u prilici da svoje crteže izlože u Galeriji u Unutrašnjoj Stambol kapiji, saopšteno je iz te galerije.

Za 12 izložbi planiranih u 2016, Savet je izabrao umetnike različitih stilova i generacija, što će izlagački program činiti raznovrsnim i interesantnim za stručnu i širu javnost.

Umetnički savet u sastavu: predsednik Olivera Vukotić, članovi Jelena Blečić i Marko Lađušić odlučio je da dvanaest termina za izlaganje dodeli sledećim autorima: 1. Aleksandar Zarić, 2. Dejan Jović, 3. Dragan Despotović, 4. Jovana Živić, 5. Maja Beganović, 6. Milica Stojšin, 7. Miloš Bogdanović, 8. Nadežda Markovski, 9. Nataša Jovanić, 10. Petar Mošić, 11. Stefanija Vel?ković i 12. Zoran L. Pantelić.

Prema utvrđenom rasporedu, u 2016. biće realizovano dvanaest izložbi crteža, u trajanju od po 15 dana, a svaku izložbu pratiće katalog i plakat. Prva izložba i otvaranje sezone u Galeriji planirano je za 15. mart.

Na konkurs za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave prijavilo se 65 umetnika različitih generacija, a znatan broj prijava stigao je i od autora koji žive u zeml?ama u okruženju, što ukazuje da je Galerija Stambol kapije prepoznata kao istaknuti galerijski prostor u regionu.

Osim izložbi izabranih umetnika, u Galeriji Beogradske tvrđave izlagaće i studenti Fakulteta likovnih umetnosti (2 izložbe), Fakulteta primenjnih umetnosti (1 izložba) i Akademije lepih umetnosti (1 izložba).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana