Knežević: Očekujem rešenje za Galeniku Tanjug

Objavljeno: 19.08.2016. 16:48 Izmenjeno: 19.08.2016. 16:48

Poznat je način privatizacije Galenike, sve tri zainteresovane kompanije dopunile su svoje ponude, danas je otvaranje i očekuje se da se razreši “jedan od gorućih problema” – pitanje Galenike, izjavio je danas ministar privrede Goran Knežević.

“Mislim da su ljudi iz administracije prethodnog Ministarstva privrede odabrali najbolji način i očekujemo da razrešimo jedan od gorućih problema, pitanje Galenike”, rekao je Knežević novinarima.

Kako je dodao, ako Galenika ostane u rukama države, pokušaće se da se nađe strateški partner, te da, eventualno ukoliko postoje neki nedostaci, da nisu zainteresovani investitori da uđu u Galeniku, to će pokušati da se otkloni i da se nađe drugi način.

Knežević je rekao i da “nije u tančine” upoznat sa privatizacijom Galenike, jer, kako je dodao, tek je šesti, sedmi dan kako je formirana vlada, suviše je mnogo informacija i podataka.

“Mislim da je to već zaključeno, idemo svojim putem, imamo zainteresovane investitore, pretpostavljam da su obavili razgovore sa predstavnicima vlade, i pre nego što bilo šta kažem, sačekajmo danas odluku komisije, da vidimo na koji način je to rešeno, pa ćemo onda razgovarati”, rekao je ministar.

O banjama sa Ministarstvom  zdravlja, pa imovinski odnosi

Knežević je najavio da će razgovarati sa ljudima u Ministarstvu zdravlja o pitanju privatizacije srpskih banja.

„Prvo da vidimo sta su njihovi prioriteti, šta oni misle da bi u ovom trenutku moglo da ostane u državnim rukama, a šta bi moglo da se privatizuje“, rekao je Knežević novinarima u Nišu.

Nakon toga, kaže ministar, videće se da se deo banja privatizuje, ali da se pre svega moraju rešiti imovinsko- pravni odnosi, jer to je, ističe, preduslov da bi se moglo izaći na tržište, kao i rešavanje problema sa PIO.

On je podsetio na nedavnu izjavu premijera da „ako mi nekome više od 60 odsto sredstava dajemo za isplatu penzija, onda je red da i oni učine neki korak da banje u budućnosti bolje i stabilnije posluju“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana