Klizanje na Adi Ciganliji Beoinfo

Objavljeno: 11.12.2017. 12:17 Izmenjeno: 11.12.2017. 12:17

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišao je danas gradilište novog klizališta u parku Kameni grad na početku Ade Ciganlije. On je tom prilikom poručio da grad Beograd želi da Ada „živi“ svih 365 dana u godini, kao i da će klizalište raditi do druge polovine februara. 

Nikodijević je rekao da će klizalište na Adi Ciganliji biće otvoreno u petak 15. decembra i da će raditi do 18. februara naredne godine. Naša je želja, naveo je predsednik Skupštine grada, da Ada „živi“ 365 dana u godini i ima brojne sadržaje i tokom zimskih dana.

– Građani su se nažalost do sada klizali na zaleđenom jezeru što veoma rizično. Zbog toga ćemo sada, nakon četiri godine pauze, ponovo imati pravo klizalište na ulazu u Adu. Ovo je prvo klizalište nepravilnog oblika u Beogradu, ima 800 kvadratnih metara i tokom zimskog raspusta predviđeni su brojni sadržaji za najmlađe. Klizaljke i opremu za klizanje osnovci i srednjoškolci moći će besplatno da koriste, a za naše najstarije sugrađane, koji ovde budu dolazili sa unucima, spremili smo i štand gde će moći bez čekanja i dugih procedura da izvade Beogradsku senior-karticu – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, tokom zime će na ovom klizalištu biti održavane škole klizanja i hokeja na ledu, uz naravno brojne kulturno-zabavne manifestacije.

– Naša ideja je da proširimo ponudu Ade Ciganlije već do naredne zime, kada bi ovde trebalo da postoji i ski-staza. Grad Beograd posvećuje puno pažnje deci predškolskog i školskog uzrasta. Tokom predstojeće zime pored nekoliko klizališta na otvorenom, radiće i ona koja se nalaze u okviru sportskih centara, a postoje i škole plivanja u centrima koji imaju bazene – dodao je Nikodijević.

Osim toga, precizirao je Nikodijević, u sportskim centrima postoje i škole drugih sportova – košarke, odbojke, malog fudbala…

– Želimo da omogućimo besplatne sportske aktivnosti za svu decu koja hoće da se bave sportom ili samo rekreiraju. Te programe u budućnosti želimo da obogaćujemo, da budu na što više mesta u gradu kako bi bili što dostupniji. U dugoročnom planu finansiranja, u periodu od 2018. do 2020. godine, predviđeno 250 miliona dinara za zimske i letnje raspuste. Nadam se da će Beograđani uživati u svemu što smo spremili za ovu zimu, a na nama je da ponudu u budućnosti učinimo još boljom – zaključio je Nikodijević.

Podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić je rekao da će klizanje ove zime biti aktuelno  u sportskim centrima „Tašmajdan“ i „Olimp“.

– Sekretarijat za sport i omladinu je delom finansirao izgradnju ovog klizališta. Potrudili smo se da sve aktivnosti prilagodimo uzrastima osnovaca i srednjoškolaca. Osim toga, u narednoj godini Sekretarijat će po prvi put finansirati i rekreativne programe za sve sugrađane. U tom smislu grad Beograd će sve svoje resurse, kada je reč o rekreativnom sportu, maksimalno iskoristiti za dobrobit svih građana – rekao je Rajičić.

Direktor JP „Ada Ciganlija“ Robert Đukić je izrazio zadovoljstvo pošto se klizanje, posle četiri godine, vraća na Adu Ciganliju.

– Svakog vikenda će biti besplatnih predstava za najmlađe sugrađane, a tokom raspusta očekujemo još sadržaja, za šta smo posebno zahvalni Sekretarijatu za sport koji je finansirao deo ovog projekta. Klizalište je besplatno za decu do sedam godina, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola uz đačku knjižicu – rekao je Đukić.

One Response to “Klizanje na Adi Ciganliji”

  1. Srđan каже:

    Odlično, ALII NAŽALOST evo još jednog od mnoštva primera gde se, naročito u naseljima, eliminiše zemlja – zelena površina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana