Kisić sa starijim sugrađanima na Starom Gradu

Objavljeno: 01.10.2022. 15:27 Izmenjeno: 01.10.2022. 15:27

Ministarka je navela da je ostvareno obećanje dato 2014. godine da će sve opštine u Beogradu dobiti mesta za druženje penzionera.

foto tanjug

 

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba članica Predsedništva Srpske napredne stranke Darija Kisić, razgovarala je sa najstarijim sugrađanima sa Starog grada i zahvalila im što su gradili i izgradili Srbiju.

“Mi ćemo vas čuvati i paziti, negovati, zato što vi to zaslužujete. Bilo je mnogo izazova tokom vašeg radnog i životnog veka i vidite da su stalni izazovi uvek pred nama, ali vi nam uvek pokažete svojim primerom kako se treba ponašati i kako biti odgovoran, tako da vam još jedno veliko hvala zbog svega toga”, rekla je Kisić, saopštio je SNS.

„Od tada do danas je otvoreno 14. novih klubova, a izgrađeni su novi u onim opštinama koje nikada do sada nisu imale mesta gde su se penzioneri družili, poput opštine Rakovica, Barajevo, Zvezdara, Zemun”, podsetila je Kisić i najavila da će se i u buduće raditi na renoviranju postojećih klubova sve u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Kisić se osvrnula i na povećanje penzija i ekonomski napredak zemlJe, ali i na odgovornu politiku koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić.

“Znate da su ova teška i izazovna vremena, mi se trudimo da i materijalna primanja budu bolja. Predsednik Aleksandar Vučić je uvek isticao da ste vi naš prioritet da moramo da vam se odužimo za sve što ste radili i dalje radite za našu Srbiju. Penzioneri su ove godine imali najveću finansijsku podršku ikada u vrednosti od 20 000 dinara, a predviđeno je povećanje penzija prvo 9, a posle od početka sledeće godine 12 odsto”, najavila je Kisić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana