Kinezi uplatili 417 miliona dinara u budžet grada Beoinfo

Objavljeno: 06.06.2017. 11:49 Izmenjeno: 07.06.2017. 10:25

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio da su kineski investitori izgradnje kineskog kulturnog centra uplatili juče u budžet Grada Beograda naknadu za građevinsko zemljište u iznosu od 417 miliona dinara i da će danas dobiti građevinsku dozvolu.

– Kineski investitor izgradnje kineskog kulturnog centra uplatio je juče u budžet grada 417 miliona dinara na ime naknade za korišćenje građevinskog zemljišta. Time su se stekli uslovi da Grad Beograd danas izda građevinsku dozvolu za izgradnju ovog objekta. Građevinska dozvola će biti izdata za objekat od 27. 970 kvadratnih metara, od čega će podzemne garaže zauzimati 8.888 kvadratnih metara sa 218 parking mesta, a sam objekat kulturnog centra 5,463 kvadrata. Ova investicija NR Kine dokaz je prijateljstva dva naroda jer će nama prijateljska Kina u Beogradu imati najveći kulturni centar u Evropi, kao dokaz da je Beograd postao grad u kome se svaki dan sve više gradi – rekao je gradski menadžer.

On je dodao da je u Beogradu za prvih pet meseci izdato građevinskih dozvola za 524 hiljada kvadratnih metara, dok je u čitavoj prošloj godini izdato građevinskih dozvola za 630 hiljada kvadrata.

– Očekujemo da do kraja juna izdamo građevinskih dozvola za kvadraturu jednaku čitavoj prošloj godini, što govori da će ova godina u Beogradu bio rekordna kada su građevinarstvo i investicije u pitanju – rekao je Vesić i poručio da je Beograd postao grad koji se ubrzano razvija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana