Karl: Odluka o Sajmu knjiga 15. septembra Tanjug

Objavljeno: 20.08.2020. 14:06 Izmenjeno: 20.08.2020. 14:06

Ivan Karl, gradski skretar za kulturu, kaže da se s predstavnicima udruženja izdavača, članovima odbora i menadžmentom Beogradskog sajma dogovorio da se još jednom sastanu 15. septembra i da tada odluče o održavanju Beogradskog sajma knjiga.

Karl je z Tanjug rekao da su predstavnici sajma su za održavanje u predviđenom terminu u skladu sa epidemiološkim preprukama koje tada budu na snazi.

„Moje mišljenje je da je održavanje Sajma knjiga sa znatno manjim brojem posetilaca ekonomski teško održivo i za organizatora i za izdavače. Prosečna dnevna poseta u normalnim uslovima oko 20 000 ljudi, a sada je u opticaju brojka od 500 ljudi na kulturnim dešavanjima u zatvorenim prostorima, što krizni štab tek treba da usvoji. Naravno, videćemo kakva će epidemiološka situacija biti za mesec dana“ kazao je Karl.

Kako kaže, u međuvremenu je zatražio od kolega sa Beogradskog sajma da izađu sa projekcijom koja je to minimalna frekvencija ljudi, dovoljna da i sajam i izdavači mogu da pozitivno posluju.

„Nakon uvida u tu procenu od kriznog štaba ćemo zajedno zatražiti mišljenje da li je to izvodljivo jer je i najmanja brojka po standardima posete Sajma knjiga, daleko veća od onoga što će sa najavljenim relaksiranjem mera biti dozovoljeno“ ističe Karl.

On je napomenuo da postoji razmišljane izdavača i predsednika odbora Duška Kovačevića da se smotra eventualno pomeri na Decembar pa da ove godine to bude novogodišnji Sajam knjiga.

„To je takođe predlog vredan razmišljanja. U svakom slučaju sagledaćemo sve organizacione, ekonomske, programske i pre svega zdravstvene aspekte održavanja Sajma knjiga i potom doneti konačnu odluku sredinom sledećeg meseca“ kazao je Karl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana