„Karađorđeva ulica će zasijati punim sjajem“ Tanjug

Objavljeno: 13.01.2020. 09:45 Izmenjeno: 14.01.2020. 12:18

Radovi na trotoarima u Karađorđevoj ulici, od Brankovog mosta do Velikog stepeništa, biće završeni do kraja januara, najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da će, uz uređeni Savski kej, taj deo grada konačno dobiti potpuno novi izgled.

foto Beoinfo

Goran Vesić jutros je održao sastanak sa gradskim urbanistom Markom Stojčićem i izvođačima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, povodom dinamike radova u Karađorđevoj ulici.

„Potvrđeno nam je da će radovi na trotoarima u Karađorđevoj ulici, od Brankovog mosta do velikog stepeništa biti završeni do kraja januara. Ostalo je da se uradi nekih 2.000 kvadrata, a radnici će raditi po 150 kvadrata dnevno“, istakao je Vesić.

Vesić je poručio da su i radovi na Savskom keju u toku i da je rok za završetak radova 1. septembar.

„Kej od Beton hale do Brankovog mosta biće urađen kako je urađen onaj na Beogradu na vodi“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da će taj deo grada konačno dobiti potpuno novi izgled, u odnosu na onaj od pre četiri godine.

„U ovoj ulici niko nije hteo da živi, uređuje se Kej, napravljeni su široki trotoari pored zgrada, i ova ulica će postati ulica koja je mirna za život. Sadimo 17 novih stabala, i Karađorđeva ulica postaje mesto u kojoj ljudi žele da žive“, ističe Vesić.

Kako je dodao, pre dve godine su urađene fasade na svim zgradama u Karađorđevoj ulici i prema njegovim rečima završetak radova u tom delu Beograda će doneti značajan turistički potencijal.

„Veliki broj stranaca upravo prvi susret sa Beogradom ima u Karađorđevoj ulici i izuzetno je važno što dolazimo u situaciju da se ovde posao završava i što ćemo moći da pokažemo da je ovo jedan lep i uređen grad“, kaže Vesić.

Gradski urbanista Marko Stojčić je rekao da će sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice građani prvi put u istoriji dobiti iskorišćeni potencijal tog dela grada, a to je direktan kontakt sa Savom.

„Očekujemo da se realizuju još dva gradilišta u narednih nekoliko godina u samoj Karađordevoj ulici na ovom potezu. Ovo će biti novi veliki turistički potencijal Beograda“, istakao je Stojčić i dodao da se svakodnevno razgovara sa izvođačima, kako bi radovi bili završeni u dogovorenom roku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana