Juče zatvoreno 500 parkova, danas još 1.300 Tanjug

Objavljeno: 23.03.2020. 11:28 Izmenjeno: 23.03.2020. 11:28

JKP “Zelenilo” danas će zatvoriti još oko 1.300 objekata javnih prostora u skladu sa odlukom o zatvaranju parkova, a direktor tog preduzeća Slobodan Stanojević kaže da je to dodatno upozorenje i podsećanje građana da ne bi trebalo da budu na javnim prostorima, nego da ostanu kod kuće.

 

On je za TV prva rekao da su parkovi zabranjeni za korišćenje i da je je juče zatvoreno oko 500 objekata javnih površina, među kojima su najpre zatvoreni najfrekventniji parkovi u Beogradu.

“Uredba Vlade Srbije je jasna, Zabrana korišćenja javnih prostora u cilju sprečavanja širenja korona virusa je preventivna mera, nije drastična, nego nužna”, kaže Stanojević.

Naveo je da su zabeležili sporadične slučajeve skidanja traka oko javnih površina koje su zatvorene i apelovao na građane da to ne čine.

Nikakvo skidanje traka na parkovima i javnim površinama, kaže Stanojević, koje upozoravaju da je površina zatvorena, ljude ne oslobađa odredbi koje je propisala Vlada.

Stanojević je rekao da će kontrolu zabrane korišćenja parkova obavljati policija i komunalna milicija, a ekipe “Zelenila” će popravljati i zatezati trake oko parkova koje upozoravaju na zabranu koričšćenja tih površina.

“Maksimalno smo stavljeni u funkciju zaštite života građana. Nužno je da poštujemo odluke državnog vrha koji je pokazao da zna šta radi”, rekao je Stanojević i naglasio da je poštovanje mera Vlade jedini put da savladamo ovu pošast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana