Jovičiću određen pritvor do 30 dana Studio B

Objavljeno: 05.06.2021. 10:39 Izmenjeno: 08.06.2021. 09:07

Viši sud, noćas je odredio pritvor do 30 dana predsedniku opštine Palilula i visokom funkioneru SNS-a Aleksandru Jovičiću.

Podetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor Aleksandru Jovičiću, kao i za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

 

Rebić: Jovičiću nađeno 350.000 evra

Direktor srpske policije Vladimir Rebić potvrdio je da je određen pritvor od 30 dana predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči za omogućavanje nelegalne gradnje u toj beogradskoj opštini.

„Nije radila samo policija svoj posao, već i tužilaštvo. To je dugo spremana akcija, dve godine su prikupljani dokazi. Jovičić je u pritvoru, kao i još jedno lice, a ostalih šest osumnjicenih je pušteno da se brani sa slobode. Oni se sumnjiče da su uticali na inspektore, kako bi im oni omogućili da nastave s nelegalnom gradnjom, umesto da se obustavi“, rekao je Rebić na TV Prva.

Dodao da je u pitanju bio vrlo vredan posao.

„Blizu 29 miliona dinara je bio vredan posao na ime tih “usluga“, da se nezakonito gradi. U stanu i službenim prostorijama Jovičića pronađeno je oko 350.000 evra, ali na istrazi je da utvrdi dalje odakle su te pare. Treba utvrditi poreklo tih 350.000 evra. To će svakako biti oduzeto, jer imovina koja je stečena nelegalno, mora se oduzeti. Ovo je odličan primer da ne možete biti zaštićeni, bez obzira na kojoj se poziciji nalazite“, istakao je Rebić.

On je poručio da ovo nije kraj policijskih akcija, ali nije želeo da otkriva detalje o eventualnim sličnim istragama.

„Jasno je da ne mogu da otkrivam detalje, ali je ovo poruka svima da ne pokusavaju na ovaj način da steknu imovinu“, naglasio je Rebić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana