Jovanov: Anticivilizacijski napad Bodrožića na članove SNS Tanjug

Objavljeno: 25.04.2018. 20:13 Izmenjeno: 25.04.2018. 20:21

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov oštro je danas osudio napad potpredsednika NUNS-a i funkcionera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, Željka Bodrožića, na članove i funkcionere SNS u Kikindi.

 

„Smatramo da je njegovo ponašanje apsolutno neadekvatno, necivilizovano i neprilično bilo kakvom građaninu ove zemlje, a kamoli nekome ko izgleda ima ambiciju da uređuje državu, da određuje kako će država da izgleda, ko šta može ili ne može da kaže“, rekao je Jovanov na konferenciji za novinare u Kikindi.

Napad, koji je Jovanov opisao kao anticivilizacijski, dogodio se, kaže, juče.

„Juče negde oko 14.00 sata Željko Bodrožić je na parkingu Gradske uprave prišao Milivoju Linjačkom, vređao ga i pretio mu, a zatim je negde između 18.30 sati i 19.00 sati, takođe na ulici, prišao Petru Palatinušu, odborniku i članu Gradskog odbora SNS, i takođe ga vređao i pretio mu“, naveo je Jovanov.

On je napomenuo da se Palatinuš i Linjački nisu sreli sa Bodrožićem niti su se mimoišli sa njim, nego je on, kaže Jovanov, prešao sa druge strane ulice, prišao im obojici i zatim ih vređao i pretio im.

„Brutalna kampanja koju Željko Bodrožić vodi protiv SNS i njenih funkcionera traje duže od dve godine, možda i više. U toj kampanji ne postoji uvreda koja nije izrečena, laž koja nije izgovorena, i ništa što je moglo da se izmisli a da nije izmišljeno i napisano u novinama kojima on rukovodi i niko zbog toga ni na koji način nije reagovao, niko nikoga zbog toga nije vređao, niti na ulici susretao“, istakao je funkcioner SNS.

On je ukazao da „neko želi da Srpskoj naprednoj stranci i njenim funkcionerima ospori pravo da čak i odgovore na sve one uvrede, pretnje i pljuvačinu koja se dve godine bez prestanka sprovodi u jednom lokalnom političkom biltenu koji vodi i uređuje političar i novinar Željko Bodrožić“.

Pri tom, kaže, sa novinarom Željkom Bodrožićem SNS ne komunicira.

„Ali, nemojte mi reći da mi nemamo pravo ni da se suprotstavimo političaru Želju Bodrožiću, funkcioneru Pokreta slobodnih građana, i da se politički borimo protiv onoga što taj pokret i njegov ogranak u Kikindi radi“, naglasio je Jovanov.

On upozorava da je verbalno nasilje uvod u fizičko nasilje, ukazujući da je indikativno to što je Bodrožić napao dve osobe koje su se u poslednje vreme u ime SNS oglašavale u medijima.

„SNS apsolutno stoji iza svakog svog člana i iza prava svakog člana da se bavi politikom na civilizovan i normalan način, na koji su to radili i u prethodnom periodu. Apsolutno osuđujemo svaki napad ovog tipa i poručujemo svakome ko ima ideju da se ponaša kao Željko Bodrožić da će svaki napad kao i ova dva koja su se juče desila biti prijavljen nadležnim organima“, rekao je potpredsednik SNS.

Kako je naveo, SNS onda očekuje od nadležnih državnih organa da „ljude koji izgleda nisu u stanju da funkcionišu u okviru jedne društvene zajednice, usmere kako to treba da izgleda i sankcionišu ih“.

Jovanov je dodao da ovo nije prvi napad na Petra Palatinuša i da je napadan i pre 10-ak godina što je, kaže, tada takođe bilo prijavljeno policiji, i to isti napadač.

Građani Kikinde su, naveo je Jovanov, ovim dobili jasnu poruku – kako bi izgledala Kikinda kojom bi upravljali Bodrožić i Miroslav Panić kao lideri kikindske opozicije i svi ostali u toj opoziciji.

„Malo je mnogo lokalnim političarima-pripravnicima da se bave najvećom strankom u ovom delu Evrope i da stranci sa ubedljivo najvećom pdorškom oni određuju šta će i kako će da radi. Zadržavamo svoje pravo da svakome odgovorimo, na svaku laž, izmišljotonu i uvredu koje se lansiraju u medijima sa njihove strane. I to pravo da se branimo nam apsolutno niko ničim neće uskratiti, pa ni ovakvim napadima, koje ćemo istog momenta prijavljivati policiji“, zaključio je funkcioner SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana