Bogat turistički sadržaj Lazarevca Studio B

Objavljeno: 12.06.2020. 18:38 Izmenjeno: 12.06.2020. 19:34

Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija opštine Lazarevac organizovale su jednodnevni izlet u toj opštini koja turistima nudi bogate sadržaje. 

Opština Lazarevac nalazi se na samo 55 km od Beograda i krije brojne sadržaje za turiste. Posebna pogodnost je dobra saobraćajna povezanost, budući da Ibarska magistrala i pruga Beograd–Bar prolaze teritorijom Lazarevca. Predsednik opštine Bojan Sinđelić kaže da je ponosan na sve turističke potencijale i da su uložena velika sredstva u razvoj turizma.

U panorami Lazarevca dominira Crkva Svetog Dimitrija, podignuta na uzvišenju iznad samog gradskog jezgra. U njenoj kripti pohranjene su kosti više desetina hiljada srpskih i austrougarskih vojnika, nastradalih u Kolubarskoj bici, najvećoj i najznačajnijoj u Prvom svetskom ratu.

Pored toga što je bila najveći vojni trijumf u novijoj istoriji, Kolubarska bitka je i ogledalo beskrajnog rodoljublja i plemenitosti srpskog naroda. Spomen-kosturnica je jedinstven primer humanosti jednog naroda koji sa svojim poginulim vojnicima sahranjuje i austrougarske uz jednake počasti.

Jedan od simbola Lazarevca je i Kamengrad. Autori tog originalnog dela su vajar Bogosav Živković i arhitekta Dragana Vukmirović. Maštovit spoj kamena i negovanog zelenila čini Kamengrad nezamenljivim mestom za održavanje kulturnih i folklornih manifestacija.

Opština Lazarevac uložila je znatna sredstva i u izgradnju novih pešačkih i biciklistićkih staza.

Jedno od najlepših mesta u Lazarevcu je akva-park Vidik, koji se nalazi na sjajnoj lokaciji s koje se pruža pogled na ceo grad, a posetiocima nudi sve ono što jedan savremeni akva-park treba da ima.

Za ljubitelje prirode etno-selo Babina reka predstavlja utočište od burnog gradskog života. Okružuju ga brda, potoci, šume i pašnjaci, a u sklopu kompleksa je jezero na kome možete pecati i uživati u šetnji. Pored jezera protiče potok u narodu poznat kao Babina reka, po kome je taj kompleks i dobio ime.

Sa svim sadržajima koje pruža, opština Lazarevac očekuje znatan porast broja gostiju, i stranih i domaćih, i poručuje da će se ulaganja u turizam nastaviti, da je u planu izgradnja velikog hotela koji će rešiti sve probleme sa smeštajnim kapacitetima u Lazarevcu i omogućiti nesmetan priliv turista ka tom gradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana