Javni poziv za Železaru za desetak dana

Objavljeno: 22.02.2016. 15:26 Izmenjeno: 22.02.2016. 15:26

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da će za desetak dana biti objavljen javni poziv za prikupljanje ponuda za Železaru
Smederevo.

Svaka kompanija iz sveta će moći da se prijavi pod istim uslovima koje ćemo definisati u tom javnom pozivu, pa ćemo da vidimo da li će neko biti zainteresovan ili ćemo ostati na pregovorima koje danas imamo, rekao je Sertić u Skupštini Srbije obrazlažući Predlog zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Železare Smederevo.

On je rekao da Železara Smederevo predstavlja ozbiljan stub razvoja.

Potencijal njenog razvoja je ogroman i mi Železaru ne možemo da ostavimo bez pomoći države, rekao je Sertić. On je rekao da nije problem Železaru oterati u stečaj i reći zaposlenima nećete raditi više, ali je istakao da Srbija nema 50 drugih železara.

Sertić je dodao da je u svetu ozbiljna kriza kada je u pitanju čelik i istakao da je politički zadatak Vlade Srbije da uradi sve što može da spasi Železaru. 

Prema njegovim rečima, Železara Smederevo od kako postoji nije definisala svoja imovinska prava kako zakon predviđa  tako da se ne zna šta je njena imovina.

Da bismo mogli sa kredibilnim partnerom da razgovaramo i tražimo naše uslove i postavljamo određena pravila moramo da budemo dobar partner, rekao je Sertić. Sertić je rekao da se ovim zakonom, odnosno ovim leks specijalisom, definiše imovina Železare, odnosno zemljište i svi objekti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana