Izvršitelji banke iselili Maurerove Beta

Objavljeno: 16.03.2018. 14:54 Izmenjeno: 16.03.2018. 20:45

Porodicu Maurer danas su izvršitelji Eurobanke u prisustvu policije iselili iz stana u Bulevaru kralja Aleksandra 26 u Beogradu.

 

Silvana Maurer rekla je novinarima da su došli nenajavljeno dok je ona bila u prodavnici, da su promenili bravu i da joj više nisu dozvolili da udje u stan.

„Danas je gotovo, ja sam izašla po piće i policija me nije pustila ni do stana, ni da izadjem napolje. Ušli su u stan i zamenili bravu“, kazala je Maurerova, koja je u hodniku zgrade čekala nekoliko sati pokušavajući da udje u stan.

Dodala je da joj obećavaju da će stan povratiti kada sudski dokaže da je njen, dok joj advokati govore da od toga nema ništa.

„Imam gde da spavam, ali ogorčena sam“, kazala je Silvana Maurer i navela da je pisala pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali da joj nije odgovorio.

Njena ćerka Nina Maurer rekla je ranije agenciji Beta da je problem nastao kada je njihov podstanar falsifikovao papire i u Eurobanci podigao kredit od 145.000 evra, gde je založio stan pod hipoteku.

Silvana Maurer kazala je da je u decembru 2016. godine saznala da bi mogla da ostane bez stana, dodajući da je stan prodat na dobošu već u maju 2017. godine.

„Kad sam videla da se moj stan prodaje na dobošu otišla sam sa advokaticom misleći da ćemo dokazati da je to moj stan i da sam ga kupila pre sedam godina, da ja nemam nikakve veze sa tim. Ljudi koji su hteli da licitiraju, kada sam im to objasnila, hteli su da odustanu od licitacije neko vreme, ali se jedan jedini nije složio sa time i taj je kupio stan Miloš Andrić“, kazala je ona.

Ona je kazala da je Djura Milošević čovek koji je prevario i da je kod nje bio sa lažnom ličnom kartom navodnog Jovana Popovića.

„On je preko dve agencije došao da stanuje. Predstavljao se kao povratnik iz Londona, a u policiji su mi rekli da je iz Nove Pazove. Predstavljao se kao da mu treba stan na godinu dana, a nakon dva-dva i po meseca je pobegao, a ja sam promenila bravu. Mislila sam da je pobegao i da nije platio“, navela je ona.

Silivana Maurer rekla da je policija utvrdila da su dokumenta falsifikat, da su rekli da će tog čoveka goniti, jer im je poznat i znaju njegovo pravo ime, ali da se to obustavilo.

Ona je kazala da joj u Eurobanci govore da im je žao zbog cele situacije, ali da oni ne žele da budu kolateralna šteta.

Aktivisti organizacija „Krov nad glavom“, „Marks 21“ i Inicijative Nedavimo Beograd okupili su se danas ispred zgrade kako bi porodici Maurer pružili podršku. Na kratko su blokirali saobraćaj u oba smera Bulevara kralja Aleksandra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana