.Spektaklom ispred Skupštine Beograd ušao u NG Tanjug

Objavljeno: 31.12.2021. 09:09 Izmenjeno: 03.01.2022. 12:36

Beograd – jedan od retkih gradova koji ima organizovan doček Nove godine.
Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da je sinoć u Beogradu organizovan jedan od najlepših i najspektakularnijih dočeka Nove godine.

 

„Želim da iskažem zahvalnost građanima Beograda, kao i gostima našeg grada, koji su bili sinoć sa nama ispred Skupštine, budući da je doček protekao bez ijednog incidenta“, rekao je Nikodijević za Beoinfo.

Naglasio je da je sigurnost svih prisutnih na platou ispred Narodne Skupštine bila na najvišem nivou i da su samo dve osobe privedene prilikom pokušaja ulaska u restriktivni prostor, zbog posedovanja nedozvoljenih predmeta.

„Beograd je sinoć „položio ispit“, a u gradu je na različitim lokacijama bilo više od 100.000 gostiju. Posebno mi je drago što smo imali goste iz čitavog regiona, kao i da svi nose dobre i lepe utiske jer je Beograd sinoć poslao najlepšu sliku u svet“, rekao je Nikodijević.

Naveo je da tokom dočeka nije bilo nijednog zahteva za medicinskim intervencijama, a da veliku zahvalnost dugujemo i MUP-u, kao i nadležnim službama Grada Beograda zbog odlične bezbednosne kontrole čitavog događaja i svih učesnika.

Zbog dečjih novogodišnjih manifestacija izmenjen režim saobraćaja

Tokom održavanja manifestacije „Ulica otvorenog srca” u Ulici bratstva i jedinstva u Borči, na delu od Valjevskog odreda do Ulice Bele Bartoka, danas od 8 do 16 časova menja se režim rada linija JGP-a, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linija 85 i 96 će saobraćati na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva do terminusa „Borča 3”, u oba smera, ulicama Bratstva i jedinstva, Valjevskog odreda, zatim Ulicom ratnih vojnih invalida do terminusa „Borča 3”.

Vozila sa linija 95 i 105L će saobraćati na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda – Ratnih vojnih invalida do terminusa „Borča 3”, u oba smera, Ulicom ratnih vojnih invalida do terminusa „Borča 3”, a uspostavljaju se i privremena stajališta, „Kombinatova” (u oba smera) u Ulici ratnih vojnih invalida, neposredno po prelasku raskrsnice sa Ulicom Valjevskog odreda, gledajući iz pravca Zrenjaninskog puta ka terminusu „Borča 3”.

Takođe, tokom održavanja manifestacije „Novi BeoGrad otvorenog srca” u Bulevaru Zorana Đinđića, na delu od Omladinskih brigada do Bulevara umetnosti, danas od 6 do 17 časova menja se režim rada linija JGP-a

Za vreme trajanja pomenute manifestacije, vozila sa linije 17 će saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina, Bulevarom umetnosti, Bulevarom Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 68 će saobraćati trasom: Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom.

Na linijama 70 i 74 vozila će saobraćati trasom: Bulevar Zorana Đinđića – Omladinskih brigada – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom.

Vozila JGS-a na izmenjenom delu trase će koristiti sva postojeća stajališta.

Kako je navedeno u saopštenju, tokom održavanja manifestacije „Ulica otvorenog srca” u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, na delu od Dečanske do Takovske, danas od 6 do 20 časova doći će do izmene u radu linija javnog prevoza.

Tokom održavanja manifestacije ukidaju se trolejbuske linije 28, 40 i 41 (celodnevno).

Uvodi se autobuska linija br. 40A (Zvezdara – Banjica 2), koja će saobraćati celodnevno sledećom trasom: Zvezdara – Čingrijina – Dimitrija Tucovića – Cvijićeva – Jaše Prodanovića – Takovska – Kneza Miloša – Bulevar vojvode Putnika – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – Neznanog junaka – Crnotravska – Paunova – Banjica 2

Vozila sa linija 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanska – Braće Jugović – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta i dalje redovnim trasama.

Vozila sa ovih linija koristiće postojeća stajališta JGP-a.

Istog dana od 8 do 15 časova doći će do izmene u radu linija javnog prevoza i na Voždovcu zbog održavanja manifestacije „Novogodišnje čarolije za naše najmlađe Voždovčane kao i za njihove roditelje, bake i deke” u Ustaničkoj ulici, na delu od Prekršajnog suda (Ustanička br.14) do zone raskrsnice sa Kruševačkom ulicom.

Tokom održavanja pomenute manifestacije, vozila sa linije 17 će saobraćati u smeru ka Konjarniku sledećom trasom: auto-put za Niš (Bulevar Stefana Prvovenčanog) do isključenja „Dušanovac” – izlazna rampa ka Ljubićkoj ulici – Husova – Miška Jovanovića – Kruševačka – Ustanička i dalje redovnom trasom.

U smeru ka Zemunu (Gornji grad) linija radi u redovnom režimu.

Vozila sa linija 30, u oba smera, saobraćaće trasom: Bulevar oslobođenja – Južni bulevar – Maksima Gorkog – Strumička u smeru ka Medakoviću 2 – Todora Dukina u smeru ka Trgu Slavija – Kruševačka – Miška Jovanovića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 31 će saobraćati u smeru ka Konjarniku trasom: Bulevar oslobođenja – Južni bulevar – Maksima Gorkog – Strumička – Kruševačka – Ustanička i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Studentskom trgu ići trasom: Ustanička – Jovana Subotića – auto-put za Šid (Bulevar Stefana Prvovenčanog) – isključenje za centar grada – Ustanička i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza.

 

Komunalna milicija pojačava kontrolu

U novogodišnjoj noći kontrola će biti pojačana, ističe rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Ranko Šekularac, i sve propisane mere, kako kaže, moraće da se poštuju.

Šekularac naglašava da će se pre novogodišnje noći, a posebno u periodu posle Nove godine, kontrolisati i taksi prevoz, zbog, kako kaže, povećanog broja nelegalnih prevoznika.

Kada je reč o radnom vremenu ugostiteljskih objekata za Novu godinu, Šekularac navodi da to ostaje kao i do sada i da ugostitelji sami mogu da propišu radno vreme, koje, kako kaže, može biti i 24 sata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana