Izgradnja zdravstvene stanice u Borči početkom decembra Beoinfo

Objavljeno: 07.11.2019. 15:19 Izmenjeno: 07.11.2019. 15:19

Javna nabavka za izvođenje radova na izgradnji zdravstvene stanice u Borči uspešno je završena i obećanje koje smo dali građanima je ispunjeno. Početak radova je planiran za početak decembra, a rok je 330 dana, najavio je sekretar za investicije Luka Petrović.

– Vrednost radova je gotovo 775,7 miliona dinara, sa PDV-om, izvođač radova je konzorcijum firmi, a kao ovlašćeni član grupe ponuđača i nosilac posla je firma WD CONCORD WEST DOO iz Beograda. Projekat zdravstvene stanice uradio je „Krip inženjering” – rekao je Petrović.

On je precizirao da će se objekat nalaziti u Ulici Koste Manojlovića i da će imati blizu 7.000 kvadratnih metara.

– Zdravstvena stanica u sklopu ogranka „Dunavski venac” Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković” Palilula sadržaće službu za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove. Objekat sadrži podzemnu garažu za parking zaposlenih i pacijenata, a takođe su obezbeđena parking mesta za osobe sa invaliditetom – pojasnio je Petrović.

Prema njegovim rečima, u objekat će biti ugrađeni najkvalitetniji materijali, a kako je dodao, ovo će biti jedan od najlepših objekata zdravstvene zaštite.

On je zahvalio građanima na strpljenju i dodao da će objekat biti od izuzetnog značaja za građane, a posebno za one sa leve strane Dunava.

– Posebno želim da uputim najveću zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je država obezbedila sredstva za izgradnju ove zdravstvene stanice – zaključio je Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana