Izgradnja vodovoda u Ripnju Beoinfo

Objavljeno: 19.04.2016. 10:34 Izmenjeno: 19.04.2016. 10:34

Vesić: U poslednje dve godine izgrađeno četrdeset kilometara vodovodne sekundarne mreže u Ripnju

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji tranzitnog cevovoda u voždovačkom naselju Ripanj. Izgradnja vodovoda je preduslov za nastavak realizacije distributivne vodovodne mreže za jugoistočni deo ovog naselja.

Prema rečima Gorana Vesića, investicija je vredna 70 miliona dinara, a na tranzitni cevovod moći će da se povežu stanovnici delova Ripnja kojima je već izvedena sekundarna mreža, kao i stanovnici duž Kragujevačkog puta.

– U okviru projekta Grada Beograda da  u narednih deset godina svaka kuća ima priključak na vodu i kanalizaciju, danas su počeli radovi na izgradnji vodovodno-distributivne mreže na Kragujevačkom putu u dužini od osam kilometara, od Brđanske ulice u Ripnju do Puta za Pavićevac na Kragujevačkom (Avalskom) putu, čime će se zatvroiti krug oko Ripnja i obezbediti uslovi za igradnju sekundarne vodovodne mreže – najavio je Vesić.

On je podsetio da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u saradnju sa „Beogradskim vodovodom i kanalizacijom” u poslednje dve godine uradila skoro četrdeset kilometara vodovodne sekundarne mreže u Ripnju.

– Povezivanjem sa rezervoarima Draženovac i Šuplja stena obezbediće se stabilno snabdevanje vodom građana Ripnja. To je nešto što smo obećali građanima, da svi delovi grada imaju iste infrastrukturne uslove, bez obzira na to da li su u centru ili 50 kilometara udaljeni od njega, da ne postoji kuća koja nema priključak na vodu i kanalizaciju, kao i asfalt i javni prevoz – rekao je Vesić, najavivši dalja ulaganja u mrežu podavalskih naselja, kao što je izgradnja vodovoda između Resnika i crpne stanice u Ripnju, uz izgradnju još jednog rezervoara.

Takođe je istakao da će naselje Zuce biti priključeno na novi magistralni vodovod Makiš–Mladenovac, čime će se obezbediti dodatna količina pijaće vode za podavalska naselja.

Predsednik Privremenog organa Opštine Voždovac Aleksandar Savić najavio je završetak ovog projekta do kraja septembra, a do kraja godine ceo Ripanja će imati priključak na gradsku vodu.

On je istakao da 50 odsto stanovnika ovog naselja već ima priključak, kao i da su u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju već pripremljeni projekti za 35 kilometara sekundarne vodovodne mreže.

Događaju su prisustvovali direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

One Response to “Izgradnja vodovoda u Ripnju”

  1. DAVID VOJINOVIC mob 063 200 729 каже:

    Pitanje:
    U naselju Ripanj -Tresnja ul.“Put za tresnju “ u toku su pripremni radovi za izgradnju sekundarnog prikljucnog kraka na magistralni vod.Od stanovnika u ovoj ulici se od strane aktivista Mesne zajednice Tresnja, trazi da uplate po 250EUR za prikljucenje domacinstava na sekundarni krak.Ne nudi se na potpis nikakav ugovor za izvodjenje radova kojim bi se regulisala prava i obaveze izmedju podizvodjaca i nas investitora nego se nudi predaja novca na ruke uz priznnicu sadasnjem blagajniku kome smo placali utrosak vode iz postojeceg lokalnog vodovoda.Da li je ovo u redu i ko nama garantuje da cemo dobiti u roku ili (uopste dobiti)
    obecane prikljucke ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana