Izdavačka kuća „Klett“: Lažima protiv kvaliteta izdavačka kuća klett

Objavljeno: 04.06.2019. 17:19 Izmenjeno: 04.06.2019. 17:19

U utorak 4. juna 2019. godine u 11 časova održana je KZN u Izdavačkoj kući „Klet“ povodom, kako kažu, neistinitih informacija koje su se prethodnih dana pojavile u nekoliko dnevnih novina.

Konferenciji su prisustvovali autori i urednici Izdavačke kuće „Klet“, koja ove godine obeležava 15 godina rada. Sramotno je što konkurencija pokušava da omalovaži rad autorskih i uredničkih timova sačinjenih od oko 1.000 stručnjaka i saradnika sa Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta u Nišu.

Urednici i autori najuspešnijih izdanja za srpski jezik, matematiku i istoriju – prof. dr Vesna Lompar, prof. dr Nebojša Ikodinović i prof. dr Marko Šuica – obratili su se novinarima na konferenciji i istakli kvalitet štampanih i digitalnih izdanja. Direktorka Izdavačke kuće „Klet“ Gordana Knežević Orlić potom je naglasila da će tužiti izdavače koji su poslali lažnu informaciju da didaktički materijal, inače deo nastavničkih kompleta, vredi i do 300 evra. Protiv potpisnika ovog dopisa biće podneta krivična prijava.

Autori i urednici naročito su želeli da istaknu da su višegodišnjim kontinuiranim radom napravljeni izuzetni udžbenički i nastavnički kompleti, koji služe svim učenicima u razredu da na očigledan način usvajaju nove pojmove, a nastavnicima da sprovode nastavu u skladu sa ishodima i ciljevima koji su propisani novim Planom i programom nastave i učenja.

Prednost na tržištu Izdavačka kuća „Klet“ gradila je 15 godina investiranjem u nove tehnologije i angažovanjem preko 30 mladih ljudi – programera i dizajnera – da naprave izuzetne digitalne udžbenike, a sve to u cilju motivisanja učenika da istražuju, uče i budu radoznali.

Laž je da koferče sa setom didaktičkih materijala za fiziku ima vrednost 300 evra. Njega čine različiti materijali za izvođenje eksperimenata kao što su magneti, dinamometri, set tegova, komplet menzura, hronometar i metarska traka, a svi ovi elementi neophodni su nastavniku u postizanju ishoda propisanih novim Planom i programom nastave i učenja i samo upotpunjuju sadržaj udžbenika koji se odnosi na izvođenje laboratorijskih vežbi.

Na kraju konferencije direktorka je naglasila da je „Vulkan znanje“ iskopirao Izdavačku kuću „Klet“ i napravio svoj „Kofer znanja“. Zaključila je da je sramotno da najpre kopiraju, a zatim lažno optužuju, navodi se u saopštenju te Izdavačke kuće.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana