Istražni radovi za prvu liniju metroa uz Trg Republike Tanjug

Objavljeno: 13.05.2021. 12:57 Izmenjeno: 13.05.2021. 12:57

Istražni radovi na prvoj liniji Beogradskog metroa odvijaju se od danas i uz sam Trg Republike, na prostoru parka preko puta Doma Vojske Srbije.

Prema informacijama sa lica mesta, bušenja na ovoj lokaciji, koje izvodi Geomag, su do 53 metra dubine, kako bi se izvadili uzorci i utvrdio sastav tla.

Ovo je samo jedna od lokaciji na trasi buduće prve linije metroa gde su do sada urađeni ovakvih istražni radovi.

U grupi izvođača su i novosadski Hidrozavod DTD, te beogradski Geoing Grup i Institut za rudarstvo, kao i borski Institut za rudarstvo i metalurgiju.

Izgradnja Beogradskog metroa, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da počnu u novembru. Planirano je da prva linija bude završena 2028, a druga 2030. godine.

Prva linija metroa u Beogradu, od Železnika do Mirijeva, biće duga 21,3 kilometra i imaće 21 stanicu.

Stanice su: Železnik, Makiš, Žarkovo, Bele vode, Trgovačka, Požeška, Banovo brdo, Most na Adi, Sajam, Gazela, Savski trg, Trg Republike, Bajlonijeva pijaca, Cvijićeva, Pančevački most, Karaburma, Diljska, Višnjička, Mirijevski bulevar, Sedma gimnazija, Mirijevo.

Druga linija će ići od Mirijeva do Zemuna i biće duga 19,2 km i imaće 20 stanica.

Linija počinje u Mirijevu, a stanice su: Ustanička, Mite Ružića, Cvetkova pijaca, Vojislava Ilića, Šumatovačka, Južni bulevar, Makenzijeva, Manjež, Savski trg, Blok 18, Sava centar, Arena, Merkator, Opština Novi Beograd, Aleksandra Dupčeka, Senjski trg, Stadion Zemun, Filipa Višnjića, Novi novosadski put, Zemun.

Beogradski metro imaće i treću liniju, čija trasa još nije utvrđena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana