I na mostu kod Dudinog Krša barikada, blokiran prilaz severnom delu K.Mitrovice tanjug

Objavljeno: 27.12.2022. 09:44 Izmenjeno: 28.12.2022. 10:36

Barikade u Bošnjačkoj mahali i na mostu kod Dudinog Krša su prve u opštini Severna Mitrovica. Srbi na severu KiM na barikadama su 18. dan.

foto tanjug

 

Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su jutros još jednu barikadu, čime je blokiran ulaz u severni deo Kosovske Mitrovice iz pravca Dudinog Krša. Barikada je postavljena na mostu koji iz Dudinog Krša vodi prema Tehničkoj školi, prenosi Kosovo onlajn. Na mostu je parkiran kamion, čime je i taj prilaz prema severnom delu Kosovske Mitrovicw zatvoren. Jutros je napravljena i nova barikada u Bošnjačkoj mahali u blizini Tehničke škole, pa se od danas u Severnu Mitrovicu može ući samo iz pravca mešovitog naselja Suvi Do. Barikade u Bošnjačkoj mahali i na mostu kod Dudinog Krša su prve u opštini Severna Mitrovica. Srbi na severu KiM na barikadama su 18. dan. Oni traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

Barikada napravljena od nekoliko kamiona natovarenih kamenjem i peskom podignuta je tokom noći u severnom delu Mitrovice u ulici Knjaza Miloša, koja sa istočnog mosta iz južnog dela grada, iz pravca Bošnjačke mahale vodi u centar grada, prenosi RTS. To je prva barikada postavljena u gradskom jezgru. Pored te barikade može se proći peške, ali za automobile se koriste drugi sporedni putevi. Srbi na severu KiM 18. dan su na barikadama, a traže oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

U etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice osvanuli su plakati na albanskom jezikom sa pozivom za bojkot srpske robe. Plakati su osvanuli na srpskim kućama, naočigled kosovske policije. Nedavni statistički podaci privremenih institucija samouprave u Prištini, koje su objavili prištinski mediji, pokazuju da uvoz proizvoda iz centralne Srbije na KiM, i dalje raste, a da je do novembra uvezena roba vredna više od 340 miliona evra. Zamenik generalnog direktora Agencije za investicije i podršku preduzetništvu Zef Dedaj potvrdio je da je, kada se posmatra region, na KiM najviše robe stiglo iz centralne Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana