Harčenko:Rusija uočava napredak u oblastima saradnje sa Srbijom tanjug

Objavljeno: 30.05.2022. 14:41 Izmenjeno: 30.05.2022. 14:41

Pored toga, ruski ambasador u Srbiji je napomenuo da je javnost Srbije pozitivno prihvatila sporazum o isporuci ruskog gasa u zemlju.

Rusija uočava napredak i dinamiku u svim oblastima saradnje sa Srbijom, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u emisiji TV kanala „Rusija-24“.

„Što se tiče saradnje u širem smislu prvo razvijamo i nastavićemo politički dijalog. Jučerašnji telefonski razgovor naših predsednika je najbolja potvrda toga. I njihov dijalog se razvijao i razvijaće se u kontinuitetu, na redovnoj osnovi, veoma sadržajno, u specifičnim ekonomskim aspektima. Možemo istaći dalji rad ruskih železnica, dalji rad Gasprom njefta, energetskih mašina“, rekao je ruski ambasador u Srbiji, prenosi agencija TAS S.

Naveo je i da nema prekida u razvoju saradnje Moskve i Beograda.

„Želim još jednom da istaknem da poslednjih meseci čak nije bilo ni prekida u razvoju i realizaciji velikih projekata“, poručio je Bocan-Harčenko i dodao da se Srbija ne pridružuje sankcijama koje su uvele zapadne zemlje Rusiji.

Ocenio je da je ta pozicija čvrsta, nepokolebljiva i dodao da to nesvrstavanje sa antiruskim merama, ima moralnu i političku komponentu.

„Uzimajući u obzir naše posebne veze, duhovnu sferu, bliskost među našim narodima ovde u principu ne mogu da zamisle kako Srbija može da bude na strani onih koji vode rusofobičnu politiku“, rekao je ruski ambasador.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana